[NEWS] Tylko jeden punkt odbioru kart BDI w stolicy

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

[NEWS] Tylko jeden punkt odbioru kart BDI w stolicy

Post autor: ja.michal »

Dotychczas w Warszawie w trzech punktach można było załatwić w ciągu jednej wizyty wszelkie formalności dotyczące Bezpłatnego Dostępu do Internetu (wypełnienie wniosków, opłacenie kaucji i odbiór karty SIM).

Po 26 sierpnia 2012 r. pozostanie tylko jeden punkt w Warszawie, w którym można dostać BDI.

Salon Firmowy Sferia
ul. Dzielna 58, 01-029 Warszawa,
Godziny otwarcia: pn.-pt. 10:00-18:00, sb. 10:00-14:00

Więcej informacji: Aero2
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] Tylko jeden punkt odbioru kart BDI w stolicy

Post autor: Jo_gurt »

Powoli się już wycofują widać.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

BDI od początku było dla Aero2 złem koniecznym, a skoro powoli nadchodzi koniec świadczenia bezpłatnych usług i początek prawdziwego biznesu, redukują niepotrzebne koszty.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Yanusz pisze:BDI od początku było dla Aero2 złem koniecznym, a skoro powoli nadchodzi koniec świadczenia bezpłatnych usług
Może zejdźmy na ziemię-koniec to będzie w grudniu 2014roku-dla przypomnienia średni kontrakt z operatorem mobilnym świadczącym komercyjnie usługi dostępu do internetu to ok. 20 miesięcy. Po prostu redukują koszta-na miejscu jest tylko kaucja a drogą pocztową dodatkowe 7zł za przesyłkę (przy umowie z Pocztą połowa tej kwoty może pozostać w Aero2, w jednym i drugim przypadku cała dokumentacja jest sporządzana identycznie). Poza tym to nie jest zło konieczne lecz dobrodziejstwo koncesjonariusza który w prezencie sprzedał koncesje po korzystnej cenie dla spółki Aero2 (nijak to nie koliduje z usługami komercyjnymi bo na ten cel operator przeznacza jedynie część pasma). :ok:
jareq
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jo_gurt pisze:Powoli się już wycofują widać.
Ewentualnie po prostu zmniejszyło się zainteresowanie kartami i wystarczy 1 punkt.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

YaHooo pisze:Ewentualnie po prostu zmniejszyło się zainteresowanie kartami i wystarczy 1 punkt.
Oj czy to aby sferia nie zwija swoich salonów firmowych? http://sferia.pl/26,1,salony_firmowe.html Choć tu nie ma informacji o zamknięciu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Bardzo możliwe. Ta Sferie to nie wiem jak funkcjonuje. Wszystko stoi. Może dlatego, że licencja jest na telekomunikację stałą. Do tego chcieli przekwalifikować CDMA850 na UMTS850, ale UKE się nie zgodziło bo za mało pasma ochronnego i w E-GSM Playa by to właziło.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ja.michal pisze:Bardzo możliwe. Ta Sferie to nie wiem jak funkcjonuje. Wszystko stoi.
Akurat tego to nie wiemy, więc ciężko cokolwiek powiedzieć.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ