problem z E353
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
problem z E353
witam, mam iplusa i do połączenia używam modem E353, jednak od kilku dni połączenie cały czas się zawiesza przy 3G+ (są 2 kreski zasięgu) - przy 3G nie ma takiego problemu, ale zaraz przełącza się na 3G. Przy zmianie na 2G nie ma takiego problemu. Dodam tylko że wcześniej modem był podłączony pod antenę kierunkową, od kilku tygodni nie jest, no ale wcześniej połączenie 3G+, czy z anteną, czy bez działało bez zawieszeń. Czy \w takim razie modem jest do wymiany?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z E353
Raczej nie. A jeśli wymusisz jakiś transfer za pomocą poleceniablow87 pisze:Czy \w takim razie modem jest do wymiany?
Kod: Zaznacz cały
ping wp.pl -l 1000 -t
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
dobrze zrozumiałam? http://tinypic.com/r/3463hh3/6
po tym rzeczywiście chodzi dobrze, nie wiem jak długo. ogólnie to w drodze jest już nowy E3131, ale zobaczymy co będzie dalej z tym. początkowo myślałam, że to pogoda, ale chyba jednak nie. gdyby można było wybrać między 3G a 3G+ to nie byłoby problemu, ale chyba się tak nie da.
[ Dodano: 2012-08-28, 20:17 ]
mam jeszcze takie pytanie, czasami wyskakuje komunikat brak profilu, i przy zakładaniu jest kwestia wyboru protokołu - CHAP, PAP, CHAP/PAP, N/A - jest jakaś różnica w wyborze?
po tym rzeczywiście chodzi dobrze, nie wiem jak długo. ogólnie to w drodze jest już nowy E3131, ale zobaczymy co będzie dalej z tym. początkowo myślałam, że to pogoda, ale chyba jednak nie. gdyby można było wybrać między 3G a 3G+ to nie byłoby problemu, ale chyba się tak nie da.
[ Dodano: 2012-08-28, 20:17 ]
mam jeszcze takie pytanie, czasami wyskakuje komunikat brak profilu, i przy zakładaniu jest kwestia wyboru protokołu - CHAP, PAP, CHAP/PAP, N/A - jest jakaś różnica w wyborze?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tak, o to chodziło.blow87 pisze:dobrze zrozumiałam? http://tinypic.com/r/3463hh3/6
Właśnie chodzi o to, że modem podczas bezczynności przełącza się z 3G+(HSDPA/HSUPA/HSPA) na 3G(UMTS) i tego nie da się zmienić. Jedyne wyjście to takie wymuszenie ciągłego transferu za pomocą np pingowania, co zrobiłaś.blow87 pisze:gdyby można było wybrać między 3G a 3G+ to nie byłoby problemu, ale chyba się tak nie da.
Ja zawsze wybierałem CHAP, na innych nawet nie próbowałem.mam jeszcze takie pytanie, czasami wyskakuje komunikat brak profilu, i przy zakładaniu jest kwestia wyboru protokołu - CHAP, PAP, CHAP/PAP, N/A - jest jakaś różnica w wyborze?
Pozdrawiam YaHooo