Huawei E3131 z UK
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Huawei E3131 z UK
witam, w temacie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=415649#415649 opisałam swój problem, teraz łączę się przez angielskiego Huawei E3131. nie ma żadnego managera, internet załączam przez wejście na stronę http://i49.tinypic.com/2ih1kyd.jpg i niby jest połączenie, ale nie ma ani jednej kreski. modem jest dokładnie w tym samym miejscu co poprzedni (E353 z managerem t-mobile), który miał tam wszystkie kreski 3G i 1-2 kreski 3G+. zastanawiam się skąd taka różnica w zasięgu między jednym a drugim, dodam jeszcze że E3131 też się zawiesza, tylko czemu nie ma ani jednej kreski?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Huawei E3131 z UK
To, co jest widoczne na screene, wygląda właśnie na menadżer połączeńblow87 pisze:teraz łączę się przez angielskiego Huawei E3131. nie ma żadnego managera

Ściągnij sobie program Top_NetInfo i wypróbuj go. Jest bardzo pomocnym narzędziem w razie problemów z połączeniem do internetu.
Zwróć tylko uwagę, żeby żeby w danej chwili uruchomiony był tylko jeden menadżer połączeń!
PS:
Czy przypadkiem na tym Twoim modemie nie pisze gdzieś "HiLink"?
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
napisu HiLink nie zauważyłam. połączyłam przez TNI i nie zauważam większych zmian, działam teraz na E353. coś czuję że będzie potrzebna dobra antena
jest jeszcze takie wyjście przełączyć się na 2G, ale do niektórych rzeczy to zbyt wolne połączenie.

-
- Początkujący użytkownik forum
To jest wersja HiLink jeśli połączenie konfiguruje się przez przeglądarkę.
Top_NetInfo nie działa z modemami HiLink.
Różnice w kreskach zasięgu mogą występować przez to, że różne menadżery połączeń inaczej określają jaka siła sygnału odpowiada np. 1 kresce. Chyba, że jest to jakoś standaryzowane?
Poza tym w modemie może być zablokowana łączność 2G, ja tak mam w e353 HiLink z sieci three.
Top_NetInfo nie działa z modemami HiLink.
Różnice w kreskach zasięgu mogą występować przez to, że różne menadżery połączeń inaczej określają jaka siła sygnału odpowiada np. 1 kresce. Chyba, że jest to jakoś standaryzowane?
Poza tym w modemie może być zablokowana łączność 2G, ja tak mam w e353 HiLink z sieci three.
-
- Użytkownik forum
czyli mogę sobie darować sprawdzenie TNI na tym E3131. sytuacja jest o tyle dziwna, że do tej pory jakoś niczego mi nie rozłączało. polecicie jakieś anteny?