z gory przepraszam jesli pisze ten temat w nieodpowiednim dziale ale przepatrzylem to forum i wydaje mi sie ze to najbardziej odpowiedni dzial

Mam nastepujacy problem w ktorym mam nadzieje pomozecie mi w jakis logiczny sposob.
Posiadam telefon nokia 6103 w sieci era i proboje od kilku dni powiazac go z laptopem technologia bluetooth azeby modz korzystac z ineternetu.
ze strony noki sciagnalem programik PC Suit ktory po zainstalowaniu dzial dobrze laczy sie bluetoothem z telefonem i mozna bez problemu przegladac zawartosc telefonu na komoputerze.
problem wystepuje w momencie proby polaczenia laptopa z internetem wykorzystujac telefon ten jako modem, gdyz komputer nie wykrywa telefonu jako modem

w polaczeniach sieciowych dodalem zgodnie z kreatorem modem telefonu i dalej nikt nic nie wie.. pani w obsludze ery nie wie na stronie noki sa jakies sterowniki do sciagniecia ale sa w formie plikow tekstowych i nie wiem co z nimi zrobic

zaznaczam ze w telefonie internet chodzi bez problemu ale nie da sie go uzyc jako modemy do laptopa
czy ktos moglby laskawie wytlumaczyc mi krok po kroku jak dokonac kompletnej instalacji wszystkiego zarowno w telefonie jak i w laptopie zeby to zadzialalo??
bede bardzo wdzieczny
jesli sa jakies pytania to odpowiem w miare swoich mozliwosci
pozdrawiam