Huawei e586 komendy do jdownloader
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e586 komendy do jdownloader
Witam. Mam pytanie do was. Zna ktoś jakieś komendy systemowe żebym za pomocą jdownloader mógł zrobić restart modemowi ??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e586 komendy do jdownloader
pheonix restart modemu można zrobić za pomocą komend AT, ale nie wydaje mi się aby w jDownloaderze to było możliwe. Jednak jeśli modem pracuje w trybie RAS można posłużyć się poleceniem rasdial.exe.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
W profilu połączenia telefonicznego zaznacz opcję "Wybierz numer ponownie po przerwaniu połączenia".pheonix pisze:Zna ktoś jakieś komendy systemowe żebym za pomocą jdownloader mógł zrobić restart modemowi ??
Zainstaluj program PuTTY.exe,
następnie zaimportuj sesje_putty_com1_com99.zip,
następnie zainstaluj program PuTTYCS.exe,
następnie utwórz w notatniku plik rozlacz.pcs o treści
Kod: Zaznacz cały
ate1{PLUS}cgatt=0{ENTER}
w jdownloader (Reconnection - Methods - External) wskaż na polecenie C:\PuTTYCSv181\PuTTYCS.exe
i parametr skryptu do wykonania:
-s rozlacz.pcs
W jdownloader (Reconnection - Advanced) ustaw:
First IP check wait time: 20 sec
Max repeats: 2
Timeout fo IP change: 40
Nie musisz zamykać PuTTYCS. Kolejne wywołanie PuTTYCS z jdownloadera wykorzysta jego poprzednio otwarte okno (instancję).
Natomiast metoda rozłączenia z użyciem rasdial jest opisana na stronie http://jdownloader.org/knowledge/wiki/reconnect/modem
-
- Początkujący użytkownik forum
Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Fajnie że są tacy ludzie jak ty ^^. Nie to że jestem leniem tylko nie wiedziałem jak się za to zabrać
Dziękuje