Aero2 i torrenty?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mdfimage
Stały użytkownik forum

Aero2 i torrenty?

Post autor: mdfimage »

O dziwo dostałem kartę Aero2 i włączyłem z ciekawości torrent (mam 2 kreski 3G) i o to co uzyskałem używając Aero2 :szok: :szok: , a ponoć na Aero2 nie da się pobierać torrentów xD :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Aero2 i torrenty?

Post autor: Jo_gurt »

mdfimage pisze: a ponoć na Aero2 nie da się pobierać torrentów xD
Czemu? Nic nowego nie odkryłeś.
MoruSPL
Stały użytkownik forum

Post autor: MoruSPL »

Hehe na 512 ściągać cokolwiek to lekka paranoja - wiem bo siedzę na takim łączu od 4 lat i gdy potrzebuje jakąś aktualizacje do gry na ps to podrzucam sprzęt do znajomych :D
mdfimage
Stały użytkownik forum

Post autor: mdfimage »

Bez przesady aktualizacje na PS3 na takim łączu zostaw na noc i do rana się ściągnie
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Nie ma żadnych blokad. Jest tylko ograniczenie utrudniające nawiązanie bezpośredniego połączenia od strony sieci, co zmniejsza nieco wydajność sieci p2p.
marcin3w
Początkujący użytkownik forum

Post autor: marcin3w »

Rozłączanie co godzinę może też trochę utrudniać działanie torrenta. Po rozłączeniu następuje zmiana IP (chyba?) i klient torrenta musi się znowu "rozpędzać" z pobieraniem. Znaczy jeśli jest dużo chętnych do ściągania jakiegoś pliku to trzeba ich jakoś kolejkować. Jeśli jest to kolejka pierwszy przyszedł, pierwszy dostanie, to po zmianie IP jesteś widziany jako nowy klient i idziesz na koniec kolejki. Chyba, że w kolejce klient nie jest indentyfikowany po IP tylko ma jakiś inny identyfikator, albo kolejka jest obsługiwana jakoś inaczej. Ale ogólnie tego typu problem może wystąpić.
ODPOWIEDZ