O dziwo dostałem kartę Aero2 i włączyłem z ciekawości torrent (mam 2 kreski 3G) i o to co uzyskałem używając Aero2 , a ponoć na Aero2 nie da się pobierać torrentów xD
Hehe na 512 ściągać cokolwiek to lekka paranoja - wiem bo siedzę na takim łączu od 4 lat i gdy potrzebuje jakąś aktualizacje do gry na ps to podrzucam sprzęt do znajomych
Nie ma żadnych blokad. Jest tylko ograniczenie utrudniające nawiązanie bezpośredniego połączenia od strony sieci, co zmniejsza nieco wydajność sieci p2p.
Rozłączanie co godzinę może też trochę utrudniać działanie torrenta. Po rozłączeniu następuje zmiana IP (chyba?) i klient torrenta musi się znowu "rozpędzać" z pobieraniem. Znaczy jeśli jest dużo chętnych do ściągania jakiegoś pliku to trzeba ich jakoś kolejkować. Jeśli jest to kolejka pierwszy przyszedł, pierwszy dostanie, to po zmianie IP jesteś widziany jako nowy klient i idziesz na koniec kolejki. Chyba, że w kolejce klient nie jest indentyfikowany po IP tylko ma jakiś inny identyfikator, albo kolejka jest obsługiwana jakoś inaczej. Ale ogólnie tego typu problem może wystąpić.