Repeater GSM at 400
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Repeater GSM at 400
Witam. Kupiłem sobie repeater gsm at 400 ponieważ mam zerowy zasięg w domu. Dziś ładne zamontowałem antenkę która była w zestawie na dachu (telefon z orange i play w tamtym miejscu miał wszystkie kreski) poprowadziłem ładnie kabelek do domu i zamontowałem repeater. Po podłączeniu okazało się, że fakt super repeatuje zasięg ale do 1m odległości. Odsuwając się dalej telefon z pełnego zasięgu zaczyna szukać sieci... o co chodzi? Bardzo proszę o pomoc.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Repeater GSM at 400
Identycznie u mnie, dzisiaj mi przyszedł, zamontowałem, i takie same objawy jak kolega wyżej.
Jestem delikatnie mówiąc wkurzony.
Pomyślałem sobie że pewnie wewnętrzna antena nie łączy, ale kiedy ją odłącze to zasięg ginie nawet z tego metra, czyli można wywnioskować że jest dobra. Krew mnie zalewa!!!! 450zł wydałem na to!!!!
Jestem delikatnie mówiąc wkurzony.
Pomyślałem sobie że pewnie wewnętrzna antena nie łączy, ale kiedy ją odłącze to zasięg ginie nawet z tego metra, czyli można wywnioskować że jest dobra. Krew mnie zalewa!!!! 450zł wydałem na to!!!!
-
reapitery z tych najmniejszych zle wspolpracuja z Orange z powodu braku elektronicznego sterowania moca czy jakos tak,potwierdzilem to doswiadczalnie,najlepiej kupowac reapitery wieksze czyli drozsze ale bardziej "myslace"
-
Przepraszam że odkopuję temat ale mam ten problem co autor wątku. Też sieć orange. Jak się odejdzie 1 metr od anteny to od razu gubi zasięg
A wydałem na to 300 zł a to się nei sprawdza. Da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
FrodoNS, w związku ze z ostatnią zmianą przepisów te urządzenia są nielegalne. Jedynie operator posiadający licencję na dane pasmo ma prawo instalować takie urządzenia.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Od końca marca tego roku w uproszczeniu mówiąc używanie takiego sprzętu jest nielegalne. Nawet jeśli kupiłeś i używałeś go wcześniej. Od tej daty tylko podmioty posiadające licencję na dane pasmo mogą montować repeatery.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Aha no to jaja. Owszem ten wzmacniacz kupiłem jakoś rok temu czy nawet półtora na Allegro... Trochę potestowałem i odłożyłem na półkę. Dzisiaj jak już mam elewacje na domu zrobioną postanowiłem go wkońcu zamontować żeby mieć normalny zasięg chociaż w swoim pokoju a tu lipa.
Dziękuję bardzo za pomoc i za informacje. Czyli wzmacniacz nadaje się do wyrzucenia.
Pozdrawiam!
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-09-07, 12:44 ]
Takiego słownictwa nie akceptujemy nawet pod kropkami.
Dziękuję bardzo za pomoc i za informacje. Czyli wzmacniacz nadaje się do wyrzucenia.
Pozdrawiam!
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-09-07, 12:44 ]
Takiego słownictwa nie akceptujemy nawet pod kropkami.
Ostatnio zmieniony 2012-09-07, 11:44 przez FrodoNS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ze względów formalnych niestety tak.FrodoNS pisze: Dziękuję bardzo za pomoc i za informacje. Czyli wzmacniacz nadaje się do wyrzucenia.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Od końca marca ?krystianb pisze:Od końca marca tego roku w uproszczeniu mówiąc używanie takiego sprzętu jest nielegalne. Nawet jeśli kupiłeś i używałeś go wcześniej.
Zawsze było to nielegalne...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zawsze? No nie wiem. Wcześniej urządzenie musiało mieć homologację ministra łączności.