huawei e398 nie działa w sieci eplus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
huawei e398 nie działa w sieci eplus
Witam forumowowiczów,aktualnie jestem w Niemczech,korzystam z internetu ALDI I mój problem jest taki jak w temacie modem huawei e398 z CP nie działa w sieci eplus,próbowałem przez aplikacje CP i TNI ,bez rezultatów.Modem nie posiada simlocka,w Polsce działał w różnych sieciach.W TNI pokazuje tylko moc sygnału,nie widzi BTS i operatora eplus.Cały czas świeci na zielono mimo,że wymuszałem UMTS,skończyły mi się już pomysły co z tym zrobić,poratujcie.[/b]
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: huawei e398 nie działa w sieci eplus
Ustaw modem w tryb auto i przeszukaj, jakich operatorów widzi modem. Technicznie jest 100 zgodny z eplusem. Może po prostu jesteś poza zasięgiem?
-
W tym samym miejscu e160 łapie bez problemu HSDPA,a e3131 HSPA+,więc w zasięgu jestem.
Automatyczne wyszukiwanie w TNI nic nie znajduje i pokazuje błąd wyszukiwania.Zauważyłem też ,że aplikacja CP pokazuje po uruchomienu "błąd karty SIM albo brak karty SIM",a karta jest dobra bo działa na innych modemach.
Automatyczne wyszukiwanie w TNI nic nie znajduje i pokazuje błąd wyszukiwania.Zauważyłem też ,że aplikacja CP pokazuje po uruchomienu "błąd karty SIM albo brak karty SIM",a karta jest dobra bo działa na innych modemach.
- jakubd
O komunikacie błędu karty sim trzeba było mówić od razu - rozwiąż ten problem - włóż kartę prawidłowo, sprawdź inną kartą modem itd.
-
Kartę wsadzałem kilka razy,inne karty też daja ten sam komunikat ,w TNI w miejscu operator i BTS jest :czekaj,jest tylko moc sygnału,tryb:NDIS,modem:Huawei.Modem jest kolegi kupiony po "okazyjnej" cenie 80zł,nie wiem czy po prostu jest niesprawny.
;
';
;
';
- jakubd
Nie interesuje mnie komunikat w TNI - najważniejszy jest błąd karty SIM widoczny w Mobile Partnerze (Play Online czy jak go zwał operator). Dopóki nie rozwiążesz tego problemu, nie uruchomisz modemu.
A cena wskazuje jednak na to, że to może być "skwarek".
A cena wskazuje jednak na to, że to może być "skwarek".