Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
slobodan
Specjalista bezprzewodowy-junior

Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"

Post autor: slobodan »

Słuchajcie mam problem. W moim HUAWEI e353s-2 "wyłamało się" gniazdo antenowe. Właściwie gniazdo jest całe, ponieważ plastikowy trzpień dookoła którego była blaszka jest na swoim miejscu cały i zdrowy. Blaszka zaś została w bolcu od anteny. Zwyczajnie oderwała się od tej blaszki wewnątrz modemu. Zawsze dbałem o delikatne podłączanie i odłączanie anteny. Więc dzisiaj złapało mnie zdziwko... :gwiazdki: Pytanie brzmi czy serwis uzna reklamacje i wymieni mi modem na nowy ? Muszę mieć sprawne gniazdo :cry: Ułamało się przy połączeniu nie z mojej winy ... Jak wkładam kabel od anteny to jest lepszy zasięg , więc tam wewnątrz się styka z właściwą płytką ... Ale wiadomo za chwilę działać przestanie...

Jakieś rady ? Iść z tym do play ?
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"

Post autor: jakubd »

Serwis nie uznaje uszkodzeń mechanicznych. A te gniazda są raczej przeznaczone do jednorazowego podłączenia pigtail i nieodłączania wcale.

Często dobry elektronik jest w stanie to załatać, ale czasem są problemy i na pewno gniazdo nie będzie się nadawało do regularnego używania.
certa
Użytkownik forum

Re: Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"

Post autor: certa »

Ja oddałem e3131 z takim uszkodzeniem jako niezgodność towaru z umową, powiedziałem że traci zasięg i wymienili całe gniazdo bez problemu.
ODPOWIEDZ