Jakieś rady ? Iść z tym do play ?
Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"
Moderator: Moderatorzy
- slobodan
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"
Słuchajcie mam problem. W moim HUAWEI e353s-2 "wyłamało się" gniazdo antenowe. Właściwie gniazdo jest całe, ponieważ plastikowy trzpień dookoła którego była blaszka jest na swoim miejscu cały i zdrowy. Blaszka zaś została w bolcu od anteny. Zwyczajnie oderwała się od tej blaszki wewnątrz modemu. Zawsze dbałem o delikatne podłączanie i odłączanie anteny. Więc dzisiaj złapało mnie zdziwko...
Pytanie brzmi czy serwis uzna reklamacje i wymieni mi modem na nowy ? Muszę mieć sprawne gniazdo
Ułamało się przy połączeniu nie z mojej winy ... Jak wkładam kabel od anteny to jest lepszy zasięg , więc tam wewnątrz się styka z właściwą płytką ... Ale wiadomo za chwilę działać przestanie...
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"
Serwis nie uznaje uszkodzeń mechanicznych. A te gniazda są raczej przeznaczone do jednorazowego podłączenia pigtail i nieodłączania wcale.
Często dobry elektronik jest w stanie to załatać, ale czasem są problemy i na pewno gniazdo nie będzie się nadawało do regularnego używania.
Często dobry elektronik jest w stanie to załatać, ale czasem są problemy i na pewno gniazdo nie będzie się nadawało do regularnego używania.
-
certa
- Użytkownik forum
Re: Huawei e353s-2 "wyłamane gniazdo"
Ja oddałem e3131 z takim uszkodzeniem jako niezgodność towaru z umową, powiedziałem że traci zasięg i wymienili całe gniazdo bez problemu.