Uruchamianie Mobile Partner po włożeniu modemu (E169/E220)
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Uruchamianie Mobile Partner po włożeniu modemu (E169/E220)
Czy jest jakiś sposób na to, aby po włożeniu modemu do portu USB uruchamiał się sam Mobile Partner, a nie tak jak teraz najpierw pojawia się komunikat, czy zezwolić na uruchomienie setup.exe, a dopiero potem uruchamia się MP? Bo trochę irytujące jest to, że po każdym podłączeniu modemu najpierw trzeba czekać na ten komunikat, potem klikać nie, a dopiero wtedy aplikacja się włącza i mamy połączenie z internetem.
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Uruchamianie Mobile Partner po włożeniu modemu (E169/E220)
Masz inny program na modemie a inny na kompie i MP chce się aktualizować.
najlepiej wyłączyć wirtualny cd modemu
najlepiej wyłączyć wirtualny cd modemu
-
- Stały użytkownik forum
Mam tą samą wersję na komputerze co w modemie, bo podłączyłem modem, zainstalowałem Mobile Partner z modemu i mówię o sytuacji, która następuje po tych czynnościach, tak więc musi być jakaś inna przyczyna.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Wyłącz w systemie napęd CD, który odpowiada za uruchomienie MP z pamięci modemu.
Hej Ho Let's GO !
-
- Stały użytkownik forum
A mimo wszystko MP będzie się automatycznie uruchamiał po włożeniu modemu do portu? Najlepiej to byłoby gdyby po prostu po zainstalowaniu raz, już więcej się instalacja nie uruchamiała, a po prostu program uruchamiał.
Chyba, ze wywalić autorun.inf, ale wtedy właśnie chyba MP nie będzie się automatycznie włączał.
Chyba, ze wywalić autorun.inf, ale wtedy właśnie chyba MP nie będzie się automatycznie włączał.
-
Po wyłączeniu w systemie napędu MP nie będzie się uruchamiał. Sprawdzałem.
Hej Ho Let's GO !
-
- Stały użytkownik forum
Dzięki za sprawdzenie, czyli skutek taki sam będzie, jak po wywaleniu pliku autorun.inf z dashboardu...
To wychodzi na to, że nie ma żadnej opcji, aby uzyskać to, o czym piszę?
To wychodzi na to, że nie ma żadnej opcji, aby uzyskać to, o czym piszę?
-
Gdzieś widziałem na forum w jaki sposób można flashować modem i wgrać mu np. TNI. Nie bardzo wiem do czego tak Ci jest potrzebny ten MP. Czy nie lepiej zrobić sobie nowe połączenie i wgrać autoconnect, aby przy uruchamianiu systemu łączył się automatycznie z siecią ? MP uważam, że jest zbędną zabawką. TNI to już inna sprawa.
Hej Ho Let's GO !
-
- Mistrz bezprzewodowy
Opcja taka na pewno jest, bo u mnie zawsze sam włączał się MP bez żadnego pytanie o instalacje.mrozilla pisze:To wychodzi na to, że nie ma żadnej opcji, aby uzyskać to, o czym piszę?
Prawdopodobnie Twój problem jest związany z wersją dashboardu, bo u mnie pytanie o instalacje zaczęło się pojawiać, gdy wraz z nowym modemem zainstalowałem oprogramowanie od Playa.
Zacząłem wtedy eksperymentować z tym autostartem i owocem moich przemyśleń był ten post: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=409133#409133
Myślę, że odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w tym właśnie poście, musisz tylko trochę poeksperymentować

Krzysztof