witam,
Kilka miesięcy temu stanąłem przed koniecznością zmiany miejsca zamieszkania. Niezbyt daleko - raptem 300-400 m. od dotychczasowego. W moim starym domu od wielu lat korzystałem z internetu adsl i byłem bardzo zadowolony. Niestety w nowym domu już tak dobrze nie jest - mój dotychczasowy dostawca internetu nie chce mi podłączyć telefonu argumentując, że musieliby wkopać nowy słup a to wymaga pozwoleń, formalności itp. jednym słowem im się nie chce.
Jako że od mojego poprzedniego domu jest niedaleko - ok 300 m. pomyślałem nad przesłaniem sygnału internetowego do nowego drogą radiową. I w związku z tym chciałbym uzyskać trochę informacji.
1. jaki sprzęt będzie mi do tego potrzebny? Zaznaczyć muszę, że między domami jest trochę drzew i chyba kawałek czyjegoś dachu, tak więc optycznej widoczności raczej nie ma.
2. Jak taki sprzęt skonfigurować.
3. czy muszę uzbroić się w jakieś pozwolenia.
4. czy jest możliwość przed instalacją całego systemu zbadać, czy to w ogóle będzie działało (po drodze jest kilka jakiś drzew i róg dachu jednego z domów, tak że widoczności optycznej między oboma obiektami nie ma).
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
Jan
przesyłanie internetu między dwoma domami
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: przesyłanie internetu między dwoma domami
Napisz jeszcze szesc takich samych postow.
Dostales juz odpowiedz, ze na tym forum, nikt ci nie pomoze zlamac umowy.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Primo: jeśli uważnie Przeczytasz - Zobaczysz, że posty nie są takie same.key pisze:Napisz jeszcze szesc takich samych postow.
Secundo: Nie chcę żeby ktoś mi pomagał łamać umowę. To mój a nie Twój problem. Zadaję pytanie odnośnie aspektu technicznego rozwiązania a otrzymuję od Ciebie wykład na temat prawniczej poprawności politycznej. Nie Chcesz pomagać - nie pomagaj.
Tertio: Jeśli Masz dziś gorszy dzień - idź na spacer albo na piwo a nie Czepiaj się mnie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ty to jednak uparty jestes..... Wrzuc w wyszukiwarke "dzielenie neostrady" i poczytaj wyniki.
Jeszcze raz ci pomoge: "poszukaj innego forum".
BTW:
Jeszcze raz ci pomoge: "poszukaj innego forum".
BTW:
Brzmi jak "zapomnij o twoim pomysle".kamjan pisze:Zaznaczyć muszę, że między domami jest trochę drzew i chyba kawałek czyjegoś dachu, tak więc optycznej widoczności raczej nie ma.
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mamy uwierzyć, że nagle chcesz dzielić inny internet? Od razu widać, że chcesz być chytry. Kolega key już Ci napisał jaki mamy stosunek do łamania regulaminów. Dlatego zamykam i ten wątek.kamjan pisze: Primo: jeśli uważnie Przeczytasz - Zobaczysz, że posty nie są takie same.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)