Jak wyłączyć autostart aplikacji Play Online?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak wyłączyć autostart aplikacji Play Online?
Jak wyłączyć autostart aplikacji Play Online? Gdzieś to chyba było napisane, ale nie mogę znaleźć.
Miałem kiedyś Huawei E156g i tamta stara wersja Mobile Partnera włączała się dopiero jak ją uruchomiłem ręcznie (zgodnie z moimi preferencjami). Teraz wraz z E173-u2 zainstalowała mi się nowsza wersja programu, która włącza się automatycznie zawsze kiedy włożę modem. Nie chcę korzystać z tej aplikacji cały czas, więc za każdym razem muszę wyłączać ją ręcznie, ale to wkurzające. Jak wyłączyć jej autostart?
Miałem kiedyś Huawei E156g i tamta stara wersja Mobile Partnera włączała się dopiero jak ją uruchomiłem ręcznie (zgodnie z moimi preferencjami). Teraz wraz z E173-u2 zainstalowała mi się nowsza wersja programu, która włącza się automatycznie zawsze kiedy włożę modem. Nie chcę korzystać z tej aplikacji cały czas, więc za każdym razem muszę wyłączać ją ręcznie, ale to wkurzające. Jak wyłączyć jej autostart?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Jak wyłączyć autostart aplikacji Play Online?
- Odinstalowanie Autorun Mobile Partner, który omija wyłączone autoodtwarzanie w systemie, z folderu: \Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun\
przy pomocy AutoRunUninstall.exe - Edycja pliku: \Program Files\PLAY ONLINE\SysConfig.dat; ustawiasz w sekcji [EHIDS_PRODUCT_VERSION]:
(tak na marginesie RUN_CLIENT_APP chyba nie działa i wystarczy tylko RUN_INSTALL_APP)
Kod: Zaznacz cały
RUN_INSTALL_APP=NO RUN_CLIENT_APP=NO
- Możesz wyłączyć auto-odtwarzanie w windowsie.
- Możesz wyłączyć napę CD w modemie.
Ostatnio zmieniony 2012-04-14, 11:51 przez tosiek, łącznie zmieniany 4 razy.
brak podpisu, tak jakby
-
Autoodtwarzanie mam już dawno wyłączone w gpedit, żadne cd-romy ani pendrive'y nie otwierają mi się z automatu. Nic mi się nie uruchamia, żadne autoruny oprócz Play Online.
A jak wyłączyć napęd CD w modemie? Oczywiście już tak na marginesie, bo wypróbuję sposób z pkt. 1 chyba.
A jak wyłączyć napęd CD w modemie? Oczywiście już tak na marginesie, bo wypróbuję sposób z pkt. 1 chyba.
-
ŁW, co z edycją pliku? Wykonałeś?
[ Dodano: 2012-04-14, 12:44 ]
PS jest jeszcze folder: \Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun i odinstalowanie AutoRunUninstall.exe też powoduje wyłączeni autostartu Play Online. Wydaje mi się, że to właśnie omija wyłączone autoodtwarzanie w systemie.
[ Dodano: 2012-04-14, 12:44 ]
PS jest jeszcze folder: \Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun i odinstalowanie AutoRunUninstall.exe też powoduje wyłączeni autostartu Play Online. Wydaje mi się, że to właśnie omija wyłączone autoodtwarzanie w systemie.
brak podpisu, tak jakby
-
Tak - w pliku wystarczy zmienić tylko wartość RUN_INSTALL_APP. AutoRunUnistall nie robiłem. Dzięki!
Przy okazji klawiatura w lapku mi przestała działać i musiałem połączyć się spod Ubuntu, tylko musiałem sobie hasło przypomnieć, bo dawno nie używałem :-) Chyba mój Windows ma już dość ze starości...

Przy okazji klawiatura w lapku mi przestała działać i musiałem połączyć się spod Ubuntu, tylko musiałem sobie hasło przypomnieć, bo dawno nie używałem :-) Chyba mój Windows ma już dość ze starości...
-
Można też wyłączyć wirtualny napęd CD w menadżerze urządzeń.
-
Odinstalowanie i wyłączenie autoodtwarzania jednak to najlepsze wyjście bo w razie czego mamy dostęp do napędu.
Ostatnio zmieniony 2012-04-15, 18:56 przez tosiek, łącznie zmieniany 1 raz.
brak podpisu, tak jakby
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dla potomnych pozwolę sobie podsumować ten temat.tosiek pisze:
- Odinstalowanie Autorun Mobile Partner, który omija wyłączone autoodtwarzanie w systemie, z folderu: \Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun\
przy pomocy AutoRunUninstall.exe- Edycja pliku: \Program Files\PLAY ONLINE\SysConfig.dat; ustawiasz w sekcji [EHIDS_PRODUCT_VERSION]:
(tak na marginesie RUN_CLIENT_APP chyba nie działa i wystarczy tylko RUN_INSTALL_APP)Kod: Zaznacz cały
RUN_INSTALL_APP=NO RUN_CLIENT_APP=NO
- Możesz wyłączyć auto-odtwarzanie w windowsie.
- Możesz wyłączyć napę CD w modemie.
Najskuteczniejsze jest:
Faktycznie jest tak jak pisze tosiek, że RUN_CLIENT_APP nie działa i wystarczy zmienić tylko samo RUN_INSTALL_APP.2. Edycja pliku: \Program Files\PLAY ONLINE\SysConfig.dat; ustawiasz w sekcji [EHIDS_PRODUCT_VERSION]:Kod: Zaznacz cały
RUN_INSTALL_APP=NO
Rozwiązanie:
działa pod warunkiem, że wcześniej wykonaliśmy:4. Możesz wyłączyć napęd CD w modemie
Samo wykonanie pliku AutoRunUninstall.exe nie spowoduje jeszcze wyłączenia autostartu programu Mobile Partner, konieczne jest jeszcze wyłączenie wirtualnego CD-ROMu.1. Odinstalowanie Autorun Mobile Partner, który omija wyłączone autoodtwarzanie w systemie, z folderu: \Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun\
przy pomocy AutoRunUninstall.exe
Po wykonaniu pliku AutoRunUninstall.exe, zawartość katalogu \Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun\ zostaje wyczyszczona.
Nie sprawdzałem tego ale przypuszczam, że w przypadku:
sytuacja będzie analogiczna jak w przypadku z wirtualnym CD-ROM-em w modemie.3. Możesz wyłączyć auto-odtwarzanie w windowsie
Krzysztof
-
- Stały użytkownik forum
U mnie katalog
\Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun\
jest pusty a ten program Mobile Partner włącza się za każdym razem jak włożę modem do usb. Autoodtwarzanie wyłączone, wirtualny napęd wyłączony. Jak się tego natręctwa pozbyć bo przez to wyłącza mi się połączenie które jest aktualnie aktywne z innego modemu.
\Program Files\PLAY ONLINE\AutoRun\
jest pusty a ten program Mobile Partner włącza się za każdym razem jak włożę modem do usb. Autoodtwarzanie wyłączone, wirtualny napęd wyłączony. Jak się tego natręctwa pozbyć bo przez to wyłącza mi się połączenie które jest aktualnie aktywne z innego modemu.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ale włącza Ci się Mobile Partner, czy aplikacja Playa?
Krzysztof
-
- Stały użytkownik forum
włączał się Mobile Partner.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dlatego zmiany dokonywane w ustawieniach aplikacji Playa nie mogły tego zmienićTheArt pisze:włączał się Mobile Partner.

Krzysztof