Karte w tym modemie mam iPlusa w ustawieniach pentagrama dałem od góry
- OTHER : ( bo nie ma polskich operatorów )
- nastepnie jako APN próbowałem wpisywać tak internet jak i www.plusgsm.pl
- potem albo *99# lub *99***1#
- login albo puste albo plusgsm
- hasło albo puste albo plusgsm
I żadne z tych ustawien nie działa a konkretnie przechodze następna strone - wg. napotkanych instrukcji tam nie powinno sie nic zmieniac -
- potem jest strona z zabezpieczeniami ale tam wywala popup z jakims errorem wiec daje bez zabezpieczen - zatwierdzam - czaszem sie zdazy ze ikonka zapali sie jasno niebieskim swiatłem ale polaczenia z netem nie ma - a tak cały czas mruga na ciemno niebiesko czyli niby sie łaczy ( wg. opisu ).
Gdyby ktos mial kontakt z tym routerem i ktoryms z wymienionych modemów lub nawet jakimś innym bardzo prosze o napisanie tu czy mu sie udało i jak - będe bardzo wdzieczny. Jezeli ktos nie chce sie tu rozpisywac to na PW lub gg 2392387 - a ja jezeli by sie udało to uruchomic - zrobie jakis tutorial i zamieszcze go tutaj. Aha zasilanie routera jest normalnie z sieci tak ze mocy mu nie brak - będę naprawde wdzieczny za każda pomoc czy wskazówkę. Pozdrawiam.
EDIT / - wczesniejsze softy do Pentagrama tez probowałem dla scisłosci.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak to mam w zwyczaju a router choc fajny moze niezbyt popularny - wiec musiałem poradzic sobie sam ( prawie ).
Jako ze dla routera Pentagram Cerberus P 6367 modem Huawei E 3131 jest rzecza nowa tak wiec nie ma jeszcze oprogramowania dla modemu ktory pozwoliłby na współpracę tych dwóch urzadzen i AERO 2 tak wiec mozemy o tym na razie zapomniec ale mam nadzieje ze programisci pracuja nad tym.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz sprawa wspólpracy Pentagram Cerberus P 6367 z modemem sprzedawanym w iPlusie swojego czasu w abonamencie HUAWEI E 173 u-1.
Jak pisałem raz zadzialał w cudowny sposób i zdechł.
Nie dało mi to spokoju i bawiłem sie juz tym 5 dzien. Z dusza na ramieniu postanowiłem zaktualizowac oprogramowanie modemu - oprogramowanie Pentagrama mam najnowsze -
zawsze sie boje aktualizowac firmware bo a to skok napiecia albo jego wylaczenie - łatwo uwalic sprzet - który jest mi potrzebny no i place abonament.
I jak zwykle przyszedł mi z pomoca Chomik naszego szanownego kolegi LESIOLO. Znalazłem najnowsze oprogramowanie dla mojego Huawei E 173 - E173uUpdate_11.126.85.00.114_B427 - 5 minut strachu

Wziałem Pentagrama i po chwili micha mi sie usmiechneła - od razu widze ze modem przy ustawieniach dla Plusa ze strony wiki bez kabli - APN - przestaje mrugac i swieci jasniejszym niebieskim światłem. Juz tylko dla relaksu i upewnienia sie sprawdziłem jak szybko laduje mi sie Onet i Google.pl.
Modem z routerem był meczony przez prawie 7 godzin non stop - nie bylo zadnej zwiechy ani spadków predkosci.
A juz chciałem sprzedać router na Allegro za 80 zł bo nie mogłem sobie z nim poradzic a w sklepie pod koniec tamtego roku dałem za niego 180 zł - i znów Lesiolo uratował. Za co znów dziekuję.
---------------------------------------------
Jak ktos bedzie miał jakies dane na temat współpracy E 3131 z tym routerem dalej prosze o uwagi i pozdrawiam.