karty sieciowe 6TO4, isatap

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
az1
Początkujący użytkownik forum

karty sieciowe 6TO4, isatap

Post autor: az1 »

Zajrzałem do menedżera urządzeń a tam przy kartach sieciowych 6TO4 i isatap żółte wykrzykniki a w info "To urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system Windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia. (Kod 31)" Przy próbie zaktualizowania sterowników dostaję informację, że do tego urządzenia jest już zainstalowany najlepszy sterownik. Po kliknięciu na widok i pokaż ukryte urządzenia pokazały mi się setki, a może i tysiące kart sieciowych 6TO4 i Isatap. Trochę poszperałem w sieci ale nie bardzo wiem co z tym zrobić. Skorzystałem z jednej informacji i wyłączyłem w tych ukrytych urządzeniach Teredo Tunneling Pseudo-Interface. Nie mam pojęcia co to jest ale proszę o podpowiedź co dalej. Prawdopodobnie to nic groźnego ale czy te ogromne ilości kart można zlikwidować i w jaki sposób bo pojedynczo to będzie trwało całe lata. Proszę o pomoc
az1
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: karty sieciowe 6TO4, isatap

Post autor: YaHooo »

az1 przede wszystkim jaki masz system? Czy instalowałeś jakieś oprogramowanie? No i pytanie dlaczego o to pytasz, nie działa Ci coś? Bo te urządzenia mają związek z tunelowaniem IPv4 do IPv6, więc na razie do niczego Ci nie są potrzebne ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
az1
Początkujący użytkownik forum

Post autor: az1 »

Mam Vistę i z tego co wyczytałem to typowy problem dla tego systemu. Wszystko działa prawidłowo tylko zastanawiam się jak to usunąć. Czy jest sposób żeby to zlikwidować za jednym razem? Ponieważ wcześniej tego nie było więc podejrzewam że może to mieć związek z Aero2. Połączenie internetowe jest przerywane co 60min i może wtedy pojawiają się te karty? Ale to tylko moje podejrzenia.
az1
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Mam Vistę i z tego co wyczytałem to typowy problem dla tego systemu.
W sumie też wyczytałem, że dużo ludzi opisuje te zjawisko.
az1 pisze:Ponieważ wcześniej tego nie było więc podejrzewam że może to mieć związek z Aero2.
Moim zdaniem raczej są to nikłe szanse.

A usunąć to można spróbować po prostu ręcznie, albo za pomocą jakiegoś Cleanera systemowego. Jednak takimi narzędziami można sobie poważnie uszkodzić system.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ