"Promocja " dla stałych abonentów IPLUS-a

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gburek
Początkujący użytkownik forum

"Promocja " dla stałych abonentów IPLUS-a

Post autor: gburek »

Normalnie dostałem szoku. Na stronach plusa są nowe promocje . Najciekawsza jest taka ,że nowy abonent dostaje 2GB więcej za zakup przez internet, a dotychczasowy abonent , któremu kończy się umowa nie dostaje takiego bonusa !!!!!! Mało tego ! Spróbujcie zalogować się do sklepu iplusa i kupić , któryś z proponowanych modemów. Do godz 14 była tam jeszcze stara oferta , po 14 dodali jakiś router a reklama szumnie mówi,że promocja trwa od 2.11 a na stronie masz regulamin promocji do ....31.08 !!!!!!! Jaki bałagan! Żenada! Kiedy to się skończy? Nowy właściciel a bałagan jaki był taki jest. Kto jest odpowiedzialny za administrowanie stroną www? Chciałem dziś przedłużyć umowę ,ale plusowi na tym nie zależy.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: "Promocja " dla stałych abonentów IPLUS-a

Post autor: clamaranop »

Proponuje przenieść się do CP , oferta prawie taka sama , nadajniki te same , właściciel ten sam , tylko że Cyfrowy Polsat według mnie ma bardziej czytelną stronę i można łatwo sprawdzić pozostałe GB na koncie z czym można mieć problemy w Pluse. W CP dostaniesz bonus za zakup przez internet od 2 aż do 5 GB zależnie od abonamentu.
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: ygreko »

Po co sprawdzać pozostałe GB w LTE w CP? Przecież przy prędkości 1mbit/s bardzo trudno jest zużyć limit...
http://speedtest.net/result/2248287042.png
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

A na przykład przy takich 40 Mb/s ?
Obrazek
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

ygreko pisze:Po co sprawdzać pozostałe GB w LTE w CP? Przecież przy prędkości 1mbit/s bardzo trudno jest zużyć limit...
Bardzo nisko oceniam wiarygodność Twojego testu-być może jesteś na granicy zasięgu stacji i tak masz. Nie sposób uwierzyć w aż takie obłożenie stacji (do technologii LTE łączy się znacznie mniej urządzeń). Sam mając marny zasięg -80:-90dB spokojnie wyciągam ok. 15-20Mbps, w zatłoczonym mieście gdzie jest zbyt mała ilość stacji LTE (ok. 30% w relacji do 3G HSPA), dlatego mając o 50% wyższy i stabilny upload na HSPA korzystam na co dzień ze stacji Polkomtela. ;)
jareq
Awatar użytkownika
neopl
Stały użytkownik forum

Post autor: neopl »

Ktoś coś wie na temat nowego plusa i umowy na czas 12 miesięcy ze sprzętem? Wiem ze taka oferta ma być dla nowych klientów, lecz gdy wczoraj dzwoniłem do BOK w sprawie przedłużenia umowy z nowym modemem na czas 12 miesiące to oferowali tylko na 24 :/ mówiąc ze na 12 nie ma. :niepewny:
gburek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: gburek »

Hmm no nic już z tego nie rozumiem. Wchodzę na stronę plusa, loguję się, a tu info ,że nie mają dla mnie już żadnej oferty przedłużeniowej :szok: . Hmm to po co już 2 miesiące temu przysyłali mi listy z prośbą o skorzystanie ze sklepu internetowego??? Ktoś coś wie na ten temat? Bo z tego chyba zaczyna wynikać,że połączone władze Polsatu i Plusa zadecydowały , że internet ma być domeną Polsatu ( mają ciekawszą ofertę , stałych klientów nie traktują jak 5 koło u wozu, dokładają do 5 GB za przedłużenie umowy przez internet).
Awatar użytkownika
neopl
Stały użytkownik forum

Post autor: neopl »

U mnie jest dokładnie tak samo "Obecnie nie mamy przygotowanej oferty w naszym serwisie www". Pewnie próbują coś pozmieniać w końcu. Oby do 17 się wyrobili bo okres rozliczeniowy się zbliża :P
certa
Użytkownik forum

Post autor: certa »

clamaranop pisze:Proponuje przenieść się do CP , oferta prawie taka sama , nadajniki te same , właściciel ten sam , tylko że Cyfrowy Polsat według mnie ma bardziej czytelną stronę i można łatwo sprawdzić pozostałe GB na koncie z czym można mieć problemy w Pluse. W CP dostaniesz bonus za zakup przez internet od 2 aż do 5 GB zależnie od abonamentu.
Tylko Polsat zmienił darmowe noce są od 01:00 do 07:00.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

certa pisze:Tylko Polsat zmienił darmowe noce są od 01:00 do 07:00.
I takich oto atrakcji można się będzie spodziewać niedługo w iPlusie :rotfl:
A było tak dobrze, ale mamy polskiego operatora w polskich rękach :hyhy:

A mam pytanie czy ktoś przeszedł na umowę bezterminową z bez limitowym iPlusopobieraczem który został dodatkowo dokupiony? Obecnie mam 18Gb limitu, połowę bym stracił po wygaśnięciu umowy, ale i tak bym wolał bo mam wykupiony iplusopobieracz do 12.00. A znając życie za pół roku wprowadzą góra ze 3-4 godziny nocnego transferu :cwaniak:
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Podobno po upływie terminu Umowy przechodzi ona w bezterminową na zasadach obowiązujących w czasie jej trwania a więc powinny wszystkie usługi, limity itp działać nadal.Trzeba by to potwierdzić w BOK bo mi powiedziano, że tak jest ale ja jeszcze mam umowę do marca 2013 i jeśli tak będzie w rzeczywistości a propozycje tak liche jak teraz to do wybory pozostaje automatyczne przejście na bezterminowy okres lub konkurencja.
darekka
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

darekka pisze:Podobno po upływie terminu Umowy przechodzi ona w bezterminową na zasadach obowiązujących w czasie jej trwania a więc powinny wszystkie usługi, limity itp działać nadal
Wszystko ok. Jednak jeśli dostało się rabat na abonament, to wtedy po tym terminie rabat przepada i płaci się całość. Bo umowa jest podpisywana na czas nieokreślony, a termin to jest termin po którym można bez ponoszenia kary zerwać umowę.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: ygreko »

jarek999 pisze:Bardzo nisko oceniam wiarygodność Twojego testu-być może jesteś na granicy zasięgu stacji i tak masz. Nie sposób uwierzyć w aż takie obłożenie stacji (do technologii LTE łączy się znacznie mniej urządzeń). Sam mając marny zasięg -80:-90dB spokojnie wyciągam ok. 15-20Mbps, w zatłoczonym mieście gdzie jest zbyt mała ilość stacji LTE (ok. 30% w relacji do 3G HSPA), dlatego mając o 50% wyższy i stabilny upload na HSPA korzystam na co dzień ze stacji Polkomtela.
Modem widzi stację z odległości 1,71km. Modem wisi w oknie na piętrze domu, skierowany wprost na BTS. Między modemem a BTS nie ma domów większych niż ten, w którym mieszkam - dzielnica stricte willowa, niezbyt intensywnie zabudowana. Siła sygnału: -71dBm podawana przez aplikację CP.
Polecam wątek: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=36233
który pokazuje powodu tak niskiego wyniku na LTE - jest zbyt dużo użytkowników względem pojemności sieci.
Oczywiście możesz mieć inne zdanie, jako ten, który akurat ma szczęście i przyzwoity internet LTE.
Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak ogromny wysyp nowych pozwoleń na LTE? Dlaczego na tym forum czytałem, że Mobyland planuje kilkaset nowych stacji do końca roku? Jest problem z internetem LTE i ja wypowiadam umowę przed końcem. Za każdy miesiąc do końca umowy będę oddawał CP 50 zł, a kupię sobie łącze 6mbit/s od lokalnego providera za 59 zł, więc dopłacając 9 złotych miesięcznie będę miał stabilne łącze, które nawet o godzinie 20:00 ma 6x większą przepustowość niż LTE, a przy okazji nie będę miał limitów.
Piszę, bo uważam, że nie zawsze użytkownik przeprowadza taką analizę i być może kogoś uchronię od konieczności stresowania się jakością internetu przez następne 24 miesiące. W tej chwili "tradycyjne" sieci komórkowe oferują lepszy internet w godzinach szczytu - T-Mobile u mnie o 20:00 ma ponad 7mbit/s i o połowę niższy ping niż LTE, a to przecież tylko HSDPA.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

ygreko pisze: Modem widzi stację z odległości 1,71km. Modem wisi w oknie na piętrze domu, skierowany wprost na BTS . Między modemem a BTS nie ma domów większych niż ten, w którym mieszkam - dzielnica stricte willowa, niezbyt intensywnie zabudowana. Siła sygnału: -71dBm podawana przez aplikację CP.
... a kupię sobie łącze 6mbit/s od lokalnego providera za 59 zł, więc dopłacając 9 złotych miesięcznie będę miał stabilne łącze, które nawet o godzinie 20:00 ma 6x większą przepustowość niż LTE, a przy okazji nie będę miał limitów.
Ww informacje potwierdzają brak obiektywizmu w Twoich postach i chyba oczekiwanie po zakupie że będzie to co w reklamie (100-150Mbps), mając lokalnego dostawcę oferującego 6Mbps bez limitów za przyzwoitą cenę pchasz się w LTE z wyśrubowanymi limitami nie przystającymi do tej technologi? Do meritum osiągany transfer, sprzęt i jego podłączenie, konfiguracja: do E398 w zastosowaniu z LTE nie możemy stosować jakiś przedłużek USB, ba nieliczne routery, laptopy potrafią dać sobie radę z zasilaniem (często po zakupie nawet "wypasionego" routera musimy dokupić dobry, wydajny w zasilanie aktywny HUB USB). ;)
jareq
ODPOWIEDZ