CP czy T-mobile?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
CP czy T-mobile?
witam, interesuje mnie internet mobilny gdyz do innego nie mam dostepu. Bd go uzywal głownie do przegladania stron i grania online. chcialbym dowiedziec sie ile mb pobiera podczas godziny gry np. w League of Legends lub Guild Wars 2. z tego co wiem w lolu to pare (do 30) mb? I jeszcze jak wyglada sprawa z pingami? kolega ma t-mobile i ma b.dobre pingi natomiast ja bym sie sklanial do oferty CP tylko slyszalem ze wieczorami sa jakies przeciazenia i ping lubi sie podniesc. to prawda?
Uprzedzajac Wasze podpowiedzi to w tej chwili nie mam jak sprawdzic za pomoca roznych programow ile pobiera mi dana gra przez godzine.
Uprzedzajac Wasze podpowiedzi to w tej chwili nie mam jak sprawdzic za pomoca roznych programow ile pobiera mi dana gra przez godzine.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: CP czy T-mobile?
Na pewno CP czy Plus w technologii LTE zapewni najnizsze opoznienia(pingi) i powinno to gwarantowac najwiekszy komfort gry. Co do zużywania transferu to niestety nic nie powiem bo zwyczajnie nie gram w żadne gry.
-
- Obserwowany
LOL do 40MB godzina gry w dwie strony.
T-mobile nie ma pingów, to dostawca, a nie technologia dostępu do internetu.
CP także dostarcza internet w różnych technologiach.
Nie wiem jaka Cię interesuje i jak daleko masz do nadajników.
Czemu nie możesz sobie sam sprawdzić transferu? Najprostszy DuMeter ma funkcję zegarka transferu.
Weź sobie internet przewodowy jak masz możliwość.
T-mobile nie ma pingów, to dostawca, a nie technologia dostępu do internetu.
CP także dostarcza internet w różnych technologiach.
Nie wiem jaka Cię interesuje i jak daleko masz do nadajników.
Czemu nie możesz sobie sam sprawdzić transferu? Najprostszy DuMeter ma funkcję zegarka transferu.
Weź sobie internet przewodowy jak masz możliwość.
-
- Początkujący użytkownik forum
kupilem cyfrowy polsat, niestety prawie nie chodzi przy full zasiegu HSPA a przy 2 kreskach na lte jest jeszcze gorzej... jak mi sie na nim google zaladuja to jest cud... w nocy inna sprawa, chodzi dobrze ;/
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
To jest teoria. W praktyce o godzinie 20:00 na LTE mam pingi ponad 100 ms, a na HSDPA w T-Mobile 50 ms. Nie tylko technologia jest ważna, ale także dostawca, czy potrafi zbudować dobrze działającą sieć czy jest tylko pazerny na kasę od userów, którzy potem są zaplątani w umowę na następne dwa lata...adixm pisze:Na pewno CP czy Plus w technologii LTE zapewni najnizsze opoznienia(pingi) i powinno to gwarantowac najwiekszy komfort gry. Co do zużywania transferu to niestety nic nie powiem bo zwyczajnie nie gram w żadne gry.
Polecam wątek: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=424862
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Około 25MB + update klienta co tydzieńpeper pisze:chcialbym dowiedziec sie ile mb pobiera podczas godziny gry np. w League of Legends
Zależy jak leżypeper pisze:I jeszcze jak wyglada sprawa z pingami?

Niestety najlepiej kupić startery operatorów i przetestować.
Niestety jak już kupiłeś to trochę za późno na testy, to że masz wszystkie kreski zasięgu nie oznacza, ze sygnał jest dobry. Żeby wykluczyć winę operatora musiał byś zapewnić naprawdę dobry sygnał np. podejść pod stacje.
-
- Mistrz bezprzewodowy
ygreko pisze:W praktyce o godzinie 20:00 na LTE mam pingi ponad 100 ms, a na HSDPA w T-Mobile 50 ms. Nie tylko technologia jest ważna, ale także dostawca, czy potrafi zbudować dobrze działającą sieć czy jest tylko pazerny na kasę od userów

jareq
-
A ja już 2 dni jestem bez neta w domu. Naprawili już u ciebie? Wysłałem e-mail do bok z opisem usterki i lokalizacją "przeprogramowanej" stacji, ale cisza.jarek999 pisze:3 dzień nie mam dostępu do sieci Polkomtela
-
- Guru bezprzewodowy
U mnie w T-mobile także były problemy z BTS -em , z którym się łączę .Reklamowałem i naprawiali w ciągu 24h.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Muszę wymienić kartę, teraz działa BDI (na szczęście całkiem sprawnie, po weekend-e będę walczył z nimi, w systemie mam uruchomioną reklamacje o braku dostępu-1/30 za każdy dzień będzie potrącenie do faktury).Darek.74 pisze: Naprawili już u ciebie?

jareq
-
Ja dzisiaj po 70 minutach słuchania melodyjki połączyłem się z panem konsultantem. Całość włącznie z rozmową trwała 1,5 godzinyjarek999 pisze:Muszę wymienić kartę,

Powiedziałem mu o awarii, stwierdził że jeśli chodzi o upgrade stacji to problemem tym dotknięte są tylko modemy E398, z powodu złych sterowników. W moim przypadku gdy mu powiedziałem że mam sierrę 307 powiedział że najprawdopodobniej stacja z mojej okolicy uległa jakiejś innej awarii. Na moje pytanie potrącenia za każdy dzień bez internetu od faktury, stwierdził że mnie to nie dotyczy bo mogę korzystać z 2G (EDGE) Ponadto stwierdził że jak będę miał szczęście to naprawią, a jak nie to nie

-
- ### BAN ###
Możesz w takim wypadku składać reklamacje,przynajmniej spróbuj bo awaria jest z ich winy i powinni rozpatrzeć ją pozytywnie. Jeśli masz internet LTE,tzn jesteś w zasięgu- gry online to sama przyjemność,jednak pakiet danych musi być dosyć duży,bo szybko się czerpie.