Problem z huawei e5

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Problem z huawei e5

Post autor: adziu82 »

Witem,nie wiem czy to jest problem czy moze tak ma byc,ale jak mam w modemie karte aldika i klade go na oknie to mam jedna kreske zasiegu a jak ja wloze do fona to jest max. Net troszke wolniejszy na modemie i czy to moze byc problem czy ten modem tak ma. Sorry za polskie znaki ale pisze z nokii n900.
Awatar użytkownika
bubu12
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z huawei e5

Post autor: bubu12 »

może zamiast kłaść ,postaw go pionowo
albo na przedłużaczu USB przymocuj go pionowo do klamki przy oknie i sprawdź - ja tak mam
dostałem ostrzeżenie za "Dyskusja personalna z moderatorem." mimo że nie prowadziłem z nim dyskusji, tylko raz odpowiedziałem na jego dyletancki post, od tej pory traktuję wszystkie odpowiedzi moderatorów na moje posty jako prowokację ...
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Re: Problem z huawei e5

Post autor: adziu82 »

W sumie nie napisałem dokładnie. Właśnie tak robię, stoi na 50 cm kartonie pionowo oparty o szybę. Nie wiem ,może ten modem ma słaby zasięg? Ale nie bo jak byłem w innym miejscu to był max a tam gdzie jest najbardziej potrzebny to nie ma zasięgu. W fonie jest max w tym samym miejscu.
ODPOWIEDZ