Od razu mówię, że to mój pierwszy post, jak w złym dziale proszę o przeniesienie.
Cześć! Mam problem, otóż mam internet z orange, nie wiem dokładnie jaki mam router itp. ale dostałem go w zestawie. Mam komputer stacjonarny i laptopa, i właśnie w tym problem, ponieważ kiedy internet idzie na oba urządzenia większość internetu idzie przez WiFi do laptopa a na komputer ( połączenie przez kabel ) idzie mi zaledwie 50kb/s download lub mniej... Jest to baaardzo uciążliwe bo komputer mam dobry ,, do gamingu " i kiedy mam 50kb/s lub mniej mam ping powyżej 250+ lubi skakać nawet do 700 i nie mogę dosłownie wejść w YouTube bo wyskakuje error.. Słyszałem, że można jakoś zrobić ograniczenie łącza dla WiFi lecz nie wiem jak to zrobić, to może by coś pomogło, lub może Wy macie jakiś pomysł ludzie? Proszę pomóżcie!
Problem z routerem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z routerem
Czy tak trudno odczytać oznaczenia z routera?SavlerPL pisze:nie wiem dokładnie jaki mam router itp
Na tym co masz raczej się nie uda tego zrobić.SavlerPL pisze:Słyszałem, że można jakoś zrobić ograniczenie łącza dla WiFi lecz nie wiem jak to zrobić
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z routerem
Model to ZXV10 W300.
Wielka szkoda, że się nie da zrobić.
A jest jakiś sposób żeby chociaż ograniczyć a nie zablokować czy coś w tym stylu?
Wielka szkoda, że się nie da zrobić.
A jest jakiś sposób żeby chociaż ograniczyć a nie zablokować czy coś w tym stylu?