Problem z routerem

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
SavlerPL
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem

Post autor: SavlerPL »

Od razu mówię, że to mój pierwszy post, jak w złym dziale proszę o przeniesienie.

Cześć! Mam problem, otóż mam internet z orange, nie wiem dokładnie jaki mam router itp. ale dostałem go w zestawie. Mam komputer stacjonarny i laptopa, i właśnie w tym problem, ponieważ kiedy internet idzie na oba urządzenia większość internetu idzie przez WiFi do laptopa a na komputer ( połączenie przez kabel ) idzie mi zaledwie 50kb/s download lub mniej... Jest to baaardzo uciążliwe bo komputer mam dobry ,, do gamingu " i kiedy mam 50kb/s lub mniej mam ping powyżej 250+ lubi skakać nawet do 700 i nie mogę dosłownie wejść w YouTube bo wyskakuje error.. Słyszałem, że można jakoś zrobić ograniczenie łącza dla WiFi lecz nie wiem jak to zrobić, to może by coś pomogło, lub może Wy macie jakiś pomysł ludzie? Proszę pomóżcie!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z routerem

Post autor: wojteks »

SavlerPL pisze:nie wiem dokładnie jaki mam router itp
Czy tak trudno odczytać oznaczenia z routera?
SavlerPL pisze:Słyszałem, że można jakoś zrobić ograniczenie łącza dla WiFi lecz nie wiem jak to zrobić
Na tym co masz raczej się nie uda tego zrobić.
Nie pomagam na PW!
SavlerPL
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z routerem

Post autor: SavlerPL »

Model to ZXV10 W300.
Wielka szkoda, że się nie da zrobić.
A jest jakiś sposób żeby chociaż ograniczyć a nie zablokować czy coś w tym stylu?
ODPOWIEDZ