Dziwne przerwy w polaczeniu

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bocian
Stały użytkownik forum

Dziwne przerwy w polaczeniu

Post autor: bocian »

Witam mam internet play online jestem na BTS 61575 z reguly mam zasieg -59dbm, ostanio zdazylo mi sie iz topnet kompletnie zerwal polaczenie pozawieszal sie pokazal hspa++ z BTS 61026 6-W(zachod) ktorego za chiny ludowe nie moge odnalezc w mojej okolicy Woj,Mazowieckie pow.Plocki , trwalo to kilka minut co chwila zrywki , jak sie polaczyl z tym dziwnym btsem udalo mi sie nawet z nim polaczyc (-105dbm) i odpalic strone, po czym po chwili wszystko wrocilo nagle do normy> Czy play testuje nowy nadajnik czy moze ten 61575 cos wariuje?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Dziwne przerwy w polaczeniu

Post autor: YaHooo »

bocian pisze:Czy play testuje nowy nadajnik czy moze ten 61575 cos wariuje?
A tego to się tylko od Playa dowiesz. Ale ja stawiałbym na jakieś testy nowej stacji. Popatrz, czy nie masz gdzieś wokół siebie pozwolenia które wisi już od jakiegoś czasu na mapce btsearch.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ