mam od 2 dni adu 890w za 350zł kupiłem

Po 23 często już koło 3 mb/s
Rano o 10 miałem dzis kolo 5 mb/s
Moderator: Moderatorzy
Czyli - bez rewelacji.. A sam modem jak się sprawuje? Szybko łączy, pracuje stabilnie?wojtekcc pisze:Witam jakie preodkosci uskujecie na modemach ruterach rev.b ??
mam od 2 dni adu 890w za 350zł kupiłemprekosci są ok wieczorami 1.5 mb/s
po 23 często już koło 3 mb/s
rano o 10 miałem dzis kolo 5 mb/s
wynik wspaniałymariusz.b pisze:na adu890-w czasami w nocy dobijam do 900 kB/s - ok 7 km od nadajnika na standardowej dookólnej antenie dolaczonej do modemu
Jeżeli interesuje Cię sprzęt w ofercie Orange Free, to modemów, ani innego sprzętu do obsługi CDMA nie mają od paru miesięcy. Właśnie z tego powodu nie przedłużyłem z nimi umowy. Dziwną politykę prowadzi ta firma - oferują standard przesyłu do którego nie mają sprzętu..MalinA. pisze:Czyli działa na nadajnikach Zwykłego CDMA. Którego używam teraz?
Gdzie można zakupić taki sprzęt i czy pod infolinią oragnme dowiem się coś o tym?
Może też być jeszcze ciekawiej:trybun pisze:oferują standard przesyłu do którego nie mają sprzętu..
Nie wiem jak inni, ale ja w tej umowie sprzed 2 lat, która mi się właśnie kończy jest wyraźnie napisane o prędkości do 1 Mb/s. I poza "przebłyskami" takie prędkości osiągałem.al-czerniawski pisze: Drugie pytanie, to czy ograniczanie prędkości dotyczy wszystkich użytkowników, czy tylko biznesowych? Bo zakładam, że takie systemowe ograniczenie klientów biznesowych istnieje.
No tak.. A nie są w stanie zapewnić tego obiecanego jednego megabita..ryba825 pisze:Była chyba jakiś czas temu jakaś reklama/wpis na blogu tp, że zwiększają prędkość CDMA do 3,1 Mb/s.
Mimo wszystko i tak chyba do nich wrócę gdy już będą mieli na stanie sprzęt do obsługi CDMA.ryba825 pisze:On nie jest obiecany, on był przyrzeczony, że więcej nie wyciągniesz.
Sporadycznie także zdarzają mi się prędkości prędkości powyżej 2 Mb/s (rev.a). Ale bym zrobił zbyt dużą przysługę firmie Orange że to są prędkości obowiązujące.em1L pisze:To chyba na waszych terenach cdma tak słabo działa, u mnie zawsze było powyżej tego jednego megabita na rev. A, teraz na rev. B jest sporo lepiej, mniej więcej tyle:ryba825 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Masz go na umowie, w formie CDMXXXX (w miejsce iksów są liczby)zurek pisze:o jaki aktywny login CDM chodzi
Tak... podejrzałem i mam trzy nośne... ale nie ma jak u Ciebie na każdej nośnej max. transferu DRC 3072kb/s... u mnie są to wahania na poszczególnych nośnych od 900kb/s do max. 1500kb/s. To znaczy że nie nadają z maxymalną wydajnością?Throu pisze:Jak będą dwa Carriery to znaczy, że nadajnik, z którym się łączysz obsługuje 2 nośne, a jak 3 Carriery to 3 nośne. W tym jest właśnie fajne to norweskie firmware, że pozwala podejrzeć parametry każdej z nośnych. Na oryginalnym Orange tego nie ma a szkoda.
To nie były moje parametry, wkleiłem z tematu o firmwarezurek pisze:mam trzy nośne... ale nie ma jak u Ciebie na każdej nośnej max. transferu DRC 3072kb/s... u mnie są to wahania na poszczególnych nośnych od 900kb/s do max. 1500kb/s. To znaczy że nie nadają z maxymalną wydajnością?