problem z wifi w telefonie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z wifi w telefonie
Witam, mam problem z wifi w moim telefonie. Mam w domu router i mój telefon łapie jego sygnał i łaczy się z nim ale mimo to internet w telefonie nie chodzi w ogóle albo chodzi zaledwtie 2 minuty. Moim telefonem jest Lg L3 mam go od wczoraj i nie moge sobie poradzic z tym problemem prosze o pomoc.
-
- Stały użytkownik forum
Re: problem z wifi w telefonie
Napisz trochę więcej szczegółów np. Czy masz włączone DHCP w routerze, jaki jest zasięg tej sieci jaki masz router
pomoże nam to bardziej i w jakich standardach wifi działają oba urządzenia. Na pierwszy rzut podejrzewam że masz wyłączone DHCP i musisz ustawić statyczne w telefonie albo włączyć DHCP na routerze ale na początek napisz więcej szczegółów

-
- Stały użytkownik forum
Sprawdź czy nie ma filtrowania adresów mac oraz sprawdź ustawienia sieci tamtego telefonu i porównaj je z tym telefonem z którym masz problem
-
Ustawienia te same mac wyłączony a i tak nie działa ;/
- Marek51
- Użytkownik forum
Czyli sieć podłączona do routera kablem. Router nie przekazuje dalej sieci po wifi.
Ile jest routerów??wifi nie chodzi jednak na zadnym routerze
jeżeli przekazujesz sieć z telefonu na router , to jak??chodzi tylko jak ktos z telefonu udostepni neta nie wiem dlaczego
-
wifi
znaczy sie router mam 1 ale sprawdzalem na routerze w szkjole i u znajmoych i tez nie dziala ;/ działa tylko jak naprzykład ktoś ma wykupiony pakiet neta w telefonie i udostepni mi go to wtedy lapie od niego sygnal i mi dziala wsyztsko.
[ Dodano: 2012-12-10, 14:15 ]
Tak kablem połaczone jest
[ Dodano: 2012-12-10, 14:15 ]
Tak kablem połaczone jest