problem z wifi w telefonie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mlody105
Początkujący użytkownik forum

problem z wifi w telefonie

Post autor: mlody105 »

Witam, mam problem z wifi w moim telefonie. Mam w domu router i mój telefon łapie jego sygnał i łaczy się z nim ale mimo to internet w telefonie nie chodzi w ogóle albo chodzi zaledwtie 2 minuty. Moim telefonem jest Lg L3 mam go od wczoraj i nie moge sobie poradzic z tym problemem prosze o pomoc.
liske1
Stały użytkownik forum

Re: problem z wifi w telefonie

Post autor: liske1 »

Napisz trochę więcej szczegółów np. Czy masz włączone DHCP w routerze, jaki jest zasięg tej sieci jaki masz router :P pomoże nam to bardziej i w jakich standardach wifi działają oba urządzenia. Na pierwszy rzut podejrzewam że masz wyłączone DHCP i musisz ustawić statyczne w telefonie albo włączyć DHCP na routerze ale na początek napisz więcej szczegółów
mlody105

ss

router tenda w548d na innej komorce wifi dziaøa wiec dhcp jest wøaczone; zasieg jest full
liske1
Stały użytkownik forum

Post autor: liske1 »

Sprawdź czy nie ma filtrowania adresów mac oraz sprawdź ustawienia sieci tamtego telefonu i porównaj je z tym telefonem z którym masz problem
mlody105

Ustawienia te same mac wyłączony a i tak nie działa ;/
mlody105

wifi

wifi nie chodzi jednak na zadnym routerze ;/ chodzi tylko jak ktos z telefonu udostepni neta nie wiem dlaczego ;/
Awatar użytkownika
Marek51
Użytkownik forum

Post autor: Marek51 »

Czyli sieć podłączona do routera kablem. Router nie przekazuje dalej sieci po wifi.
wifi nie chodzi jednak na zadnym routerze
Ile jest routerów??
chodzi tylko jak ktos z telefonu udostepni neta nie wiem dlaczego
jeżeli przekazujesz sieć z telefonu na router , to jak??
mlody105

wifi

znaczy sie router mam 1 ale sprawdzalem na routerze w szkjole i u znajmoych i tez nie dziala ;/ działa tylko jak naprzykład ktoś ma wykupiony pakiet neta w telefonie i udostepni mi go to wtedy lapie od niego sygnal i mi dziala wsyztsko.

[ Dodano: 2012-12-10, 14:15 ]
Tak kablem połaczone jest :D
mlody105

pomocy

błagam pomóżcie, myślicie ze da sie cos z tym zrobic czy oddac telefon na gwarancje ?
ODPOWIEDZ