Upload w blueconnect zwiększył się o 40 kb/s. ???????
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Upload w blueconnect zwiększył się o 40 kb/s. ???????
Zawsze mój upload nie przekraczał 7kb na sekunde . Teraz dochodzi do 50 . Ma ktoś podobną sytuacje?
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Upload w blueconnect zwiększył się o 40 kb/s. ???????
...Pytanie bardzo ogólne - trzeba podać więcej danych: jaki modem, gdzie - to wszystko ma znaczenie... Jak na razie wszyscy operatorzy prześcigają się (i dobrze) w rozszerzaniu szybszej technologii transferu danych. Szczęście to pewnie spotkało szerszą grupę użytkowników...
-
Mieszkam w Łodzi a modem to GT MAX. Zdziwiło mnie to , bo strasznie byłem wcześniej zły na tak mały upload i przesyłając komuś mp3 czekało się 20 minut . teraz to jest chwila. Jedynie co mi brakuje to jeszcze brak limitu bo przy tych moich 3 GB to można sobie w szachy jedynie pograć a już o gladaniu wiadomości lub filmów na youtube nie ma co marzyć , no ale na to jeszcze musimy troche poczekać 

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Niestety... 3 GB to to też nie jest mało - podstawowe limity są jeszcze mniejsze... A w jakiej sieci nastąpiło takie "przyśpieszenie"?
-
W temacie jest, blueconnect.mar_kow pisze:...Niestety... 3 GB to to też nie jest mało - podstawowe limity są jeszcze mniejsze... A w jakiej sieci nastąpiło takie "przyśpieszenie"?
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Przykładowo u mnie w OF upload zawsze śmiga na maxa, tyle ile ED77 fabryka dała - niecałe 120kb/s i utrzymuje sie przeważnie na 13-14kB/s.
PS: w 20min to u mnie idzie 15MB załącznik... heh i to nawet po limicie... niestety DL tylko 2.7kB/s
Bo jeśli kb/s to jakoś cienko...
PS: w 20min to u mnie idzie 15MB załącznik... heh i to nawet po limicie... niestety DL tylko 2.7kB/s

I chyba chodziło Ci o kB/s?gepc pisze:Zawsze mój upload nie przekraczał 7kb na sekunde . Teraz dochodzi do 50 . Ma ktoś podobną sytuacje?
Bo jeśli kb/s to jakoś cienko...
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czyzby Era w Lodzi wkoncu dala upload w sieci umts na poziomie 386kb/S czyli okolo 45kB/S ? Jako ciekawostke (moze Era takze to zrobi ? ) Plus w sieci edge ma upload w 3szczelinach i leci to 20kB/S :-) W ktorym rejonie Lodzi ma Pan taki ladny upload ? Jesli to w calym miescie to brawo dla Ery , gorzej jak to tylko na pojedynczej stacji , w Trojmiescie Era ma nadal zenujacy upload w umts max okolo 8kB/S !!!
Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
- hyde
- Użytkownik forum
Gepc czy pingi również uległy poprawie?
-
- Stały użytkownik forum
Ale rozwiązanie jest proste, uruchomili Ci pewnie HSDPA. U mnie w Orange jak ruszyło hsdpa to też upload o tyle skoczył.
-
Hspda miałem od dawna i maxymalny upload na nim był na poziomie 7 kb/s download dochodził do 170kb/s . Mieszkam na dąbrowie (górna). A co do pingów to ci nie powiem bo po prostu nie znam sie na tym jak to sprawdzić
.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jak to sprawdzić jest tu -> >KLIK do FAQgepc pisze:A co do pingów to ci nie powiem bo po prostu nie znam sie na tym jak to sprawdzić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
U mnie (warszawa) transfer osiaga ok. 16 KB/s
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ten upload w umts to ciekawa sprawa ... Bo przez prawie 2 lata jak tylko w Łodzi Era go uruchomiła to upload byl max 8kB/s a obecne teraz 46kB/s to chyba coś związane z hsupa jest... Mój wyniosek wnioskuje po tym że sprzęt który nie ma hsdpa a tylko zwykły umts nadal tylko do 8kB/s może dane wysyłać !!! W Plusie tak samo przez rok upload byl 8kB/s w umts i hsdpa i dopiero jak sieć zaczęła hsupa wdrażać upload wzrósł na modemach hsdpa do 46kB/s - na zwykłym umts upload jest ciągle max 8kB/s.
Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png