Upload w blueconnect zwiększył się o 40 kb/s. ???????

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gepc
Początkujący użytkownik forum

Upload w blueconnect zwiększył się o 40 kb/s. ???????

Post autor: gepc »

Zawsze mój upload nie przekraczał 7kb na sekunde . Teraz dochodzi do 50 . Ma ktoś podobną sytuacje?
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: Upload w blueconnect zwiększył się o 40 kb/s. ???????

Post autor: mar_kow »

...Pytanie bardzo ogólne - trzeba podać więcej danych: jaki modem, gdzie - to wszystko ma znaczenie... Jak na razie wszyscy operatorzy prześcigają się (i dobrze) w rozszerzaniu szybszej technologii transferu danych. Szczęście to pewnie spotkało szerszą grupę użytkowników...
gepc

Mieszkam w Łodzi a modem to GT MAX. Zdziwiło mnie to , bo strasznie byłem wcześniej zły na tak mały upload i przesyłając komuś mp3 czekało się 20 minut . teraz to jest chwila. Jedynie co mi brakuje to jeszcze brak limitu bo przy tych moich 3 GB to można sobie w szachy jedynie pograć a już o gladaniu wiadomości lub filmów na youtube nie ma co marzyć , no ale na to jeszcze musimy troche poczekać :(
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

...Niestety... 3 GB to to też nie jest mało - podstawowe limity są jeszcze mniejsze... A w jakiej sieci nastąpiło takie "przyśpieszenie"?
gepc

mar_kow pisze:...Niestety... 3 GB to to też nie jest mało - podstawowe limity są jeszcze mniejsze... A w jakiej sieci nastąpiło takie "przyśpieszenie"?
W temacie jest, blueconnect.
Awatar użytkownika
Darecky
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darecky »

Przykładowo u mnie w OF upload zawsze śmiga na maxa, tyle ile ED77 fabryka dała - niecałe 120kb/s i utrzymuje sie przeważnie na 13-14kB/s.
PS: w 20min to u mnie idzie 15MB załącznik... heh i to nawet po limicie... niestety DL tylko 2.7kB/s :(
gepc pisze:Zawsze mój upload nie przekraczał 7kb na sekunde . Teraz dochodzi do 50 . Ma ktoś podobną sytuacje?
I chyba chodziło Ci o kB/s?
Bo jeśli kb/s to jakoś cienko...
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Czyzby Era w Lodzi wkoncu dala upload w sieci umts na poziomie 386kb/S czyli okolo 45kB/S ? Jako ciekawostke (moze Era takze to zrobi ? ) Plus w sieci edge ma upload w 3szczelinach i leci to 20kB/S :-) W ktorym rejonie Lodzi ma Pan taki ladny upload ? Jesli to w calym miescie to brawo dla Ery , gorzej jak to tylko na pojedynczej stacji , w Trojmiescie Era ma nadal zenujacy upload w umts max okolo 8kB/S !!!
Awatar użytkownika
hyde
Użytkownik forum

Post autor: hyde »

Gepc czy pingi również uległy poprawie?
radekgers
Stały użytkownik forum

Post autor: radekgers »

Ale rozwiązanie jest proste, uruchomili Ci pewnie HSDPA. U mnie w Orange jak ruszyło hsdpa to też upload o tyle skoczył.
gepc

Hspda miałem od dawna i maxymalny upload na nim był na poziomie 7 kb/s download dochodził do 170kb/s . Mieszkam na dąbrowie (górna). A co do pingów to ci nie powiem bo po prostu nie znam sie na tym jak to sprawdzić :).
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

gepc pisze:A co do pingów to ci nie powiem bo po prostu nie znam sie na tym jak to sprawdzić :).
Jak to sprawdzić jest tu -> >KLIK do FAQ
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
SecHieL

Post autor: SecHieL »

U mnie (warszawa) transfer osiaga ok. 16 KB/s
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Ten upload w umts to ciekawa sprawa ... Bo przez prawie 2 lata jak tylko w Łodzi Era go uruchomiła to upload byl max 8kB/s a obecne teraz 46kB/s to chyba coś związane z hsupa jest... Mój wyniosek wnioskuje po tym że sprzęt który nie ma hsdpa a tylko zwykły umts nadal tylko do 8kB/s może dane wysyłać !!! W Plusie tak samo przez rok upload byl 8kB/s w umts i hsdpa i dopiero jak sieć zaczęła hsupa wdrażać upload wzrósł na modemach hsdpa do 46kB/s - na zwykłym umts upload jest ciągle max 8kB/s.
ODPOWIEDZ