"Zawieszenie się" sieci Play

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
c0pyname
Użytkownik forum

"Zawieszenie się" sieci Play

Post autor: c0pyname »

Witam
Ostatnio przed grudniem mam nietypowy problem z moim mobilnym internetem sieci Play... Problem dzieje się już jakiś miesiąc. Otóż przy normalnym przeglądaniu internetu co jakiś czas (godzina? Najczęściej kilkanaście minut po połączeniu) sieć zawiesza się na jakieś 2-3 minuty (w tym czasie żadna strona nie chce się otworzyć, pobieranie 0 kb/s, czasami 1...). Do połączenia z internetem od dawien dawna używam tylko i wyłącznie top_netinfo. W czym może występować problem? Komputer czy też od strony playa? (nie chciałem na ich infolinię dzwonić, bo najczęściej to szkoda zachodu).

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: "Zawieszenie się" sieci Play

Post autor: Tomek7 »

Sprawdź na innym komputerze ,jeżeli problem będzie nadal występował, jak możesz to też sprawdź drugi modem.
STALKER52
Stały użytkownik forum

Post autor: STALKER52 »

Może ci nie pomogę, ale powiem, że u mnie jest to samo, kilka razy dziennie zrzuca zasięg z HSPA na UMTS, i mam internet widmo (jest ale nie ma). Co prawda wcześniej nie było to tak uciążliwe to teraz występuje to na porządku dziennym (~10 razy dziennie?).
c0pyname
Użytkownik forum

Post autor: c0pyname »

Nie mam możliwości bo nie mam drugiego modemu. :( A z innym kompem na stan obecny też kiszka.

Obecnie problem występuje nadal... chyba będe musiał zadzwonić jednak na tą infolinię, aczkolwiek znając życie i ich wiedzę, z 30 min zajmie czasu na wytłumaczenie o co chodzi, a potem efekt i tak będzie mizerny.
ODPOWIEDZ