Witam
Ostatnio przed grudniem mam nietypowy problem z moim mobilnym internetem sieci Play... Problem dzieje się już jakiś miesiąc. Otóż przy normalnym przeglądaniu internetu co jakiś czas (godzina? Najczęściej kilkanaście minut po połączeniu) sieć zawiesza się na jakieś 2-3 minuty (w tym czasie żadna strona nie chce się otworzyć, pobieranie 0 kb/s, czasami 1...). Do połączenia z internetem od dawien dawna używam tylko i wyłącznie top_netinfo. W czym może występować problem? Komputer czy też od strony playa? (nie chciałem na ich infolinię dzwonić, bo najczęściej to szkoda zachodu).
Pozdrawiam
"Zawieszenie się" sieci Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: "Zawieszenie się" sieci Play
Sprawdź na innym komputerze ,jeżeli problem będzie nadal występował, jak możesz to też sprawdź drugi modem.
-
- Stały użytkownik forum
Może ci nie pomogę, ale powiem, że u mnie jest to samo, kilka razy dziennie zrzuca zasięg z HSPA na UMTS, i mam internet widmo (jest ale nie ma). Co prawda wcześniej nie było to tak uciążliwe to teraz występuje to na porządku dziennym (~10 razy dziennie?).
-
- Użytkownik forum
Nie mam możliwości bo nie mam drugiego modemu.
A z innym kompem na stan obecny też kiszka.
Obecnie problem występuje nadal... chyba będe musiał zadzwonić jednak na tą infolinię, aczkolwiek znając życie i ich wiedzę, z 30 min zajmie czasu na wytłumaczenie o co chodzi, a potem efekt i tak będzie mizerny.

Obecnie problem występuje nadal... chyba będe musiał zadzwonić jednak na tą infolinię, aczkolwiek znając życie i ich wiedzę, z 30 min zajmie czasu na wytłumaczenie o co chodzi, a potem efekt i tak będzie mizerny.