Do tej pory nie ma żadnych powodów do rozczarowań router jest cały czas stabilny. W ogóle zapominam że istnieje

raz przy okazji małego spięcia w domu gdzie akurat zadziałał bezpiecznik obejmujący swoim zasięgiem obwód elektryczny do którego podłączony jest router.
i kilak razy przy wyłączeniu/włączeniu routera (m.in.przeprowadzka routera na 1 tydzień urlopu nad morze) gdzie ze znajomi i ja testowaliśmy go jako wspólny punkt dostępowy do internetu)
sprawdził się również wyśmienicie - nie tylko w przypadku PC z WIFI ale również całej tej nowoczesności komórkowej z WIFI)
Ps. Przetestowałem również drugie radio 5 G które ma służyć jak opisuje producent do udostępnianie internetu w wyjątkowo kiepskich warunkach - czyli przeszkody, ściany, kondygnacje. Generalnie mieszkając można powiedzieć na wsi - nie widzę żadnej różnicy zarówno na 2,4 G i na 5G sprawuje się tak samo co ważne dobrze.
OPcja 5 G również nie ogranicza prędkości uzyskiwanej po podłączeniu do modemu E398.
Ps.2 Zauważyłem natomiast że router (drugie gniazdo USB) na podłączenie pamięci przenośnych i innych bajerów zawsze widzi podłączone urządzenie i rozpoznaje system konwersji. Jednak w przypadku niektórych PEN DRIVÓW znajomych aby móc je wykorzystywać w w sieci żąda ich sformatowania. Nie wiem czy jest to normalne - prawde powiedziawszy nie znam się na tym, jednak może to sprawiać uciążliwość i wiązać się z zagrożeniem usunięcia (dotychczasowej zawartości). Tak jak już wspomniałem(któraś z poprzednich wypowiedzi) z moim dyskiem przenośnym nie było problemu (wykrył i podłączył się do niego bez konieczności formatowania).
No i jeszcze wniosek
Jestem bardzo zadowolony z produktu i nie pluje sobie w brodę że nie kupiłem któregoś z modeli DOVADO (choć rzeczywiście istniało pewne ryzyko w szczególności z ograniczaniem prędkości LTE)
Pozdrawiam wszystkich.
[ Dodano: 2012-10-02, 16:39 ]
aaaa... jeszcze jedno oczywiście aktualny test prędkości z przed chwili - musze się pochwalić bo jak na moją więś to chyba nieźle:)
http://speedtest.net/result/2216290110.png
Pozdrawiam
exzabar