K300i - łączy się, cos próbuje wysyłać a nie odbiera.
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
K300i - łączy się, cos próbuje wysyłać a nie odbiera.
Jak było to przepraszam. Telefon jest w Plusie, do netu mamy Simdatę. Łączy się, wysyła coś raz na jakiś czas ale nie pobiera. Konfiguracja ze strony Plusa ściągnięta, aktywna. W szczegółach połączenia obydwa IP są 0.0.0.0. Pozyskaj IP automatycznie włączone. Połączenie przez IrDa, system XP z SP2. W przypadku użycia innego modemu wszystko jest dobrze.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: K300i - łączy się, cos próbuje wysyłać a nie odbiera.
Zrobiłaś dial-up czy za pomocą jakiejś aplikacji do SE.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Dial-upJaco pisze:Zrobiłaś dial-up czy za pomocą jakiejś aplikacji do SE.
- Jaco
A czy telefon może się połączyć z netem z pozycji telefonu poprzez jego przeglądarkę.Może coś źle jest zrobione w samym połączeniu? Może zapora blokuje?Sprawdź dokładnie zrobione połączenie według schematu na forum.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
TakJaco pisze:A czy telefon może się połączyć z netem z pozycji telefonu poprzez jego przeglądarkę.
NieMoże zapora blokuje?
Na 99% jest dobrzeMoże coś źle jest zrobione w samym połączeniu?
Aaa i jeszcze jedno: jak są kreski zasięgu to w czasie połączenia GPRS nad nimi jest coś (nie mogę znaleźć słowa) i ikonka ziemi. Po zakończeniu połączenia ta ikonka znika a to zakrycie zostaje i jak się wciśnie strzałkę to pokazuje "czy zamknąć wszystkie aktywne połączenia?", klikam na tak i nic się nie zmienia, jak wcisnę po jakimś czasie strzałkę to wychodzi to samo. Jedyne co temu zapobiega to jest przywrócenie ustawień fabrycznych (po czym przy próbie następnego połączenia sytuacja się powtarza).
Ostatnio zmieniony 2007-07-23, 19:59 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
Ty nie znalazłaś ale ja coś znalazłem bo już był taki temat poruszany na forum: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=22153#22153
A tu jak ten problem rozwiązany z innym modelem.Może coś się przyda.
A czy z tą Irda było robione jakieś inne połączenie? Czy można przesyłać pliki na telefon i odwrotnie?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=42328#42328
A tu jak ten problem rozwiązany z innym modelem.Może coś się przyda.
A czy z tą Irda było robione jakieś inne połączenie? Czy można przesyłać pliki na telefon i odwrotnie?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=42328#42328
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tak, bezproblemowo.Czy można przesyłać pliki na telefon i odwrotnie?
Ciut inny. Sugerujesz program?Ty nie znalazłaś ale ja coś znalazłem bo już był taki temat poruszany na forum:
- Jaco
Ale chyba warto spróbować.Sundance_kid pisze:Ciut inny. Sugerujesz program?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Spróbuje.Jaco pisze:Ale chyba warto spróbować.Sundance_kid pisze:Ciut inny. Sugerujesz program?
Zastanawia mnie jeszcze co z tym, że niby cały czas ma jakieś połączenie.
- Jaco
Rozumiem że nie da sie otworzyć żadnej strony.Piszesz również że na telefonie pokazuje się ikona połączenia.Oznacza to że telefon łączy się z netem.Jeśli masz zrobione dial-up to po jego rozłączeniu automatycznie powinna ikona zniknąć bez ingerencji w sam telefon.A co mówi diagnostyka modemu?Sundance_kid pisze:Zastanawia mnie jeszcze co z tym, że niby cały czas ma jakieś połączenie.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Wiem to z tym łączeniem. Dlatego mnie to zastanawia, że "ikona" połączenia znika częściowo a pomimo rozłączenia telefon zachowuje się tak jakby nadal był połączony. Kiedyś się też łączyłam przez k300i i nie było żadnych problemów a z tym są takie.
Żadna strona się nie otwiera, obojętnie jaka przeglądarka, GG i Tlen tez nie działają.
To co mówi diagnostyka dopisze jutro bo jutro dopiero wraca ta znajoma której problem dotyczy.
Żadna strona się nie otwiera, obojętnie jaka przeglądarka, GG i Tlen tez nie działają.
To co mówi diagnostyka dopisze jutro bo jutro dopiero wraca ta znajoma której problem dotyczy.
- Jaco
Może coś z softem tego fona.Nie był czasem z zagranicy przywieziony i to dograny polski soft.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Trup jest z PlusaJaco pisze:Może coś z softem tego fona.Nie był czasem z zagranicy przywieziony i to dograny polski soft.
- Jaco
Jeszcze jedno.Jak niby się połączy to masz ikonę że jest połączone? Jaką prędkość w trayu ci pokazuje.Zapewne 115 czy jakoś tak.Pakiety jakie kol wiek idą ?
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Witam! Też mam ten telefon i również kiedyś łączyłem się przez IrDa (zapraszam do działu RECENZJE, TESTY, OPISY) tyle że w sieci Orange. A próbowałaś wyłączać i włączać znowu telefon? U mnie też tak czasem jest (mam najnowsze oprogramowanie wgrane) i restart telefonu pomagał, czasami też potrzebny był restart kompa. Spróbuj jeszcze się połączyć przez program MOBILE NETWORKING WIZARD (ok. 40MB). Podałbym Ci link, ale piszę teraz przez Operę Mini.
EDIT :
Z góry przepraszam za pisanie posta pod postem i proszę od razu o sklejenie, ale mam ograniczenie w tel do 450znaków.
Czy masz tak, że dojdzie do tysiąca iluś tam bajtow i wtedy stanie i kaplica wog?le nie ruszy? I tylko jak chcesz na strone wejść to UP działa? I po jakimś czasie od wpisania adresu pisze, żE nie można otworzyć strony czy od razu? Jak z tym jest?
Sklejone Jaco
EDIT :
Z góry przepraszam za pisanie posta pod postem i proszę od razu o sklejenie, ale mam ograniczenie w tel do 450znaków.
Czy masz tak, że dojdzie do tysiąca iluś tam bajtow i wtedy stanie i kaplica wog?le nie ruszy? I tylko jak chcesz na strone wejść to UP działa? I po jakimś czasie od wpisania adresu pisze, żE nie można otworzyć strony czy od razu? Jak z tym jest?
Sklejone Jaco
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Wysyła ale nie pobiera.
Restartowanie komórki/komputera nic nie daje.
A jak się niby łączy ma ikonkę łączenia się, po rozłączeniu znika jej część.
Prędkość w trayu 115. Tradycyjnie.
A wywala, że nie może otworzyć po około sekundzie.
I w ogóle nie chce nic otworzyć
Restartowanie komórki/komputera nic nie daje.
A jak się niby łączy ma ikonkę łączenia się, po rozłączeniu znika jej część.
Prędkość w trayu 115. Tradycyjnie.
A wywala, że nie może otworzyć po około sekundzie.
I w ogóle nie chce nic otworzyć
- Darecky
To tak jak u mnie kiedyś było... Zupełnie to samo. Tylko z tą różnicą, że telefon mi się łączył jak było ustawione 57,6, na 115 rozłączało się samo po około 2 min. A próbowałaś zmienić prędkość portu?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
U mnie akurat na 115 działało bez problemu. Przy wyższych nie chciał w ogóle się łączyć.CJ pisze:To tak jak u mnie kiedyś było... Zupełnie to samo. Tylko z tą różnicą, że telefon mi się łączył jak było ustawione 57,6, na 115 rozłączało się samo po około 2 min. A próbowałaś zmienić prędkość portu?
Nie daje rady nadal.
- Darecky
A jeszcze jedno pytanie, używasz IrDy na USB czy podpinaną pod płytę główną? Miałem kiedyś taką i z nią nie było problemów. Dopóki nie pożyczyłem koleżance-popsuła mi. I następna kupiłem już na USB i z nią zaczęły się problemy. Myślę, że to coś z IrDa. Tylko nie wiem czy z IrDa w kompie czy w telefonie.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
IrDa na USB. Tylko, że inny telefon bez problemu na niej się połączył. poza tym kumpela używa jej do trzech różnych telefonów w celu przerzucania plików i nie ma żadnego problemu.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam, ja mam k800i i u mnie są podobne oznaczenia na ekranie.Sundance_kid pisze:Aaa i jeszcze jedno: jak są kreski zasięgu to w czasie połączenia GPRS nad nimi jest coś (nie mogę znaleźć słowa) i ikonka ziemi. Po zakończeniu połączenia ta ikonka znika a to zakrycie zostaje i jak się wciśnie strzałkę to pokazuje "czy zamknąć wszystkie aktywne połączenia?", klikam na tak i nic się nie zmienia, jak wcisnę po jakimś czasie strzałkę to wychodzi to samo. Jedyne co temu zapobiega to jest przywrócenie ustawień fabrycznych (po czym przy próbie następnego połączenia sytuacja się powtarza).
Ten niebieski trójkąt nad kreskami zasięgu pojawia się wtedy kiedy mamy aktywne połączenie internetowe. A symbol kuli ziemskiej pojawia się wtedy gdy wysyłam lub odbieram jakieś dane.
U Ciebie powinno być podobnie.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tylko dlaczego jest aktywne jak zostało wyłączone i nikt go nie używa?NewWalk pisze:Ten niebieski trójkąt nad kreskami zasięgu pojawia się wtedy kiedy mamy aktywne połączenie internetowe.
Cytat przyciety przez Moderatora ->Fanta - Panie i Panowie tniemy zbedne cytaty!
- Darecky
U mnie jest podobnie, nawet kilkakrotne klikanie strzałką nie pomaga.
Ale u mnie najczęściej pomagał restart telefou włącznie z wyjęciem baterii. Potem już prawie zawsze chodziło OK. Ale zdarzały się wyjątki. Ale jeszcze jedno jak już się połączy to jak klikniesz w zasobniku systemowym na ikonę połączenia to czy przy danych pobieranych są jakiekolwiek liczby czy zero? PS: Ten trójkąt jest wtedy gdy jesteś w zasięgu gprs i pojawia się wtedy gdy
POST_2:
łączysz się z siecią np. pobierasz mmsa lub chodzisz po necie. mi na przykład wyświetla się cały czas bo sobie tak ustawiłem. Ty masz to ustawione żeby sie łączyło z siecią gprs wtedy gdy trzeba. proszę o sklejenie.
--
Sklejone Moderator-> Fanta
Ale u mnie najczęściej pomagał restart telefou włącznie z wyjęciem baterii. Potem już prawie zawsze chodziło OK. Ale zdarzały się wyjątki. Ale jeszcze jedno jak już się połączy to jak klikniesz w zasobniku systemowym na ikonę połączenia to czy przy danych pobieranych są jakiekolwiek liczby czy zero? PS: Ten trójkąt jest wtedy gdy jesteś w zasięgu gprs i pojawia się wtedy gdy
POST_2:
łączysz się z siecią np. pobierasz mmsa lub chodzisz po necie. mi na przykład wyświetla się cały czas bo sobie tak ustawiłem. Ty masz to ustawione żeby sie łączyło z siecią gprs wtedy gdy trzeba. proszę o sklejenie.
--
Sklejone Moderator-> Fanta
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Tylko temu to nic nie daje.CJ pisze:U mnie jest podobnie, nawet kilkakrotne klikanie strzałką nie pomaga.
Ale u mnie najczęściej pomagał restart telefou włącznie z wyjęciem baterii.
Coś jest. Na samym początku coś się pojawia potem już są tylko wysyłane.Ale jeszcze jedno jak już się połączy to jak klikniesz w zasobniku systemowym na ikonę połączenia to czy przy danych pobieranych są jakiekolwiek liczby czy zero?
- Darecky
No właśnie, czyli moim zdaniem teraz już problem z IrDa odpada.
W plusie są troche inne ustawienia niż w orange. Wiem, że nazwa i hasło puste, ale ktoś pisał, że jemu działało tylko po wpisaniu ppp... próbowałaś to? albo jakieś polecenia inicjujące?
W plusie są troche inne ustawienia niż w orange. Wiem, że nazwa i hasło puste, ale ktoś pisał, że jemu działało tylko po wpisaniu ppp... próbowałaś to? albo jakieś polecenia inicjujące?
- Jaco
W tym problem kolego @CJ że w obecnej chwili nie ma jak tego sprawdzić bo nie ma telefonu.Sundance_kid pisze:jutro dopiero wraca ta znajoma której problem dotyczy.
- Darecky
no tak, ale ja się pytam czy wcześniej próbowała...Jaco pisze:W tym problem kolego @CJ że w obecnej chwili nie ma jak tego sprawdzić bo nie ma telefonu.Sundance_kid pisze:jutro dopiero wraca ta znajoma której problem dotyczy.
w ogóle to jest coś na rzeczy bo i na k300i na ED77 też mi się tak zdarzało, ale restart pomagał.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Było i na pustym i na ppp, było na *99# i na innych wariantach...CJ pisze: Wiem, że nazwa i hasło puste, ale ktoś pisał, że jemu działało tylko po wpisaniu ppp... próbowałaś to?
Pisze to co pamiętam.Jaco pisze:W tym problem kolego @CJ że w obecnej chwili nie ma jak tego sprawdzić bo nie ma telefonu.Sundance_kid pisze:jutro dopiero wraca ta znajoma której problem dotyczy.
- Jaco
@CJ Czytaj uważnie wątek a dowiesz się że nie było problemow.Sundance_kid pisze: Kiedyś się też łączyłam przez k300i i nie było żadnych problemów a z tym są takie.
- Darecky
a jaki masz ustawiony profil internetowy w telefonie dla połączenia WAP ? internet czy wap gprs?nie wiem czy to przy SE ma znaczenie,bo u mnie chodzi dobrze,ale np.do nokii 6020 mojego kolegi potrzebne są skrypty modemowe(bez nich ani rusz). tzn.u mnie na SE chodziło i bez nich,ale i tak zainstalowałem i modem wykrywa się od tamtej pory jako"k300 series"PS ale nie napisała czy tym samym k300i.poza tym czytanie na operze mini nie jest zbyt wygodne