Poszukuję informacji na temat sposobu wprowadzenia scrambling kodu do modemu Przekopałem kilkadziesiąt PDFów i różnych opisów ale jednoznacznego sposobu nie znalazłem Było kilka sposobów jak odczytać scrambling kod ale nie o to mi chodziło
W telefonie dość łatwo jest wymusić konkretny nadajnik 3G ale wygodniej z neta korzystać poprzez modem szczególnie gdy w grę wchodzi antena zewnętrzna
Scrambling kod w modemie
Moderator: Moderatorzy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Scrambling kod w modemie
Andrzejz78 szczerze się przyznam, że ja też nie widziałem takiej opcji. A przeczytałem dużo dokumentacji. Obawiam się, że jednak coś takiego nie jest możliwe. Zauważ, że przecież takie opcje w telefonach są tylko dostępne w tzw. Netmonitorze. A to jest nieoficjalna część oprogramowania. A takich rzeczy nie widziałem jeszcze w modemach. Zatem moim zdaniem na chwilę obecną nie ma takiej możliwości. Chyba, że ktoś ma jakieś wewnętrzne dokumenty opisujące wszystkie komendy AT.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)