dashboard T-Mobile z polskiej sieci potrzebuję

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
anubis76x
Początkujący użytkownik forum

dashboard T-Mobile z polskiej sieci potrzebuję

Post autor: anubis76x »

Przez pomyłkę wgrałem dashboard Aero2 do modemu T-Mobile polskiego a to służbowy modem (pomyliły mi się modemy - na tym Aero2 działa ale sim jest od t-mobile).
Skąd mogę pobrać oryginalny dashboard T-Mobile z polskiej sieci ?
Modem Huawei E353s-2
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: dashboard T-Mobile z polskiej sieci potrzebuję

Post autor: YaHooo »

anubis76x pisze: Skąd mogę pobrać oryginalny dashboard T-Mobile z polskiej sieci ?
Łatwo takiego nie znajdziesz. Jeśli już to musisz szukać na chomiku.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
anubis76x

Znalazłem tam Huawei-E353s-2 T-mobile.exe ale gdy uruchamiam przechodzi do 2 punktu z komunikatem finding port... i później komunikat "Error Code:10, Find port failed!"
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

anubis76x a wszelkie menadżery masz powyłączane? Nawet nie może być ich w procesach.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
anubis76x

Wygląda że po wgraniu trzeba od nowa zainstalować sterowniki, modem nie był wykrywany po mimo że sterowniki powinny być w oprogramowaniu. Po wgraniu paczki sterowników huawei_drivers_win_4.22.19.00 i znalezieniu modemu aktualizacja poszła.
To oprogramowanie Aero2 manager ma jakieś błędy bo nie zawsze jest znajdywany modem - miałem to samo z modemem Huawei e173s-2 , jakoś z oprogramowaniem t-mobile nie ma tego problemu !

[ Dodano: 2013-01-06, 22:44 ]
ps. jaki dashboard polecacie ? czy mobile partner działa bezproblemowo jak te od t-mobile ? jaka jest najnowsza wersja ? chciałbym aby modem nie instalował się po każdym przełożeniu do innego portu USB jak w oprogramowaniu Aero2.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

anubis76x pisze:Wygląda że po wgraniu trzeba od nowa zainstalować sterowniki,
Ja bym po każdej aktualizacji też tak robił. Firmware, dashboard.
anubis76x pisze:czy mobile partner działa bezproblemowo jak te od t-mobile ?
Tak. Moim zdaniem najlepiej instalować oprogramowanie producenta modemu.
anubis76x pisze: jaka jest najnowsza wersja ?
http://www.huaweidevice.com/worldwide/d ... d=NDcwMjg= Z tym, że to nie jest dashboard, a tylko menadżer który instaluje się do komputera.
anubis76x pisze:chciałbym aby modem nie instalował się po każdym przełożeniu do innego portu USB jak w oprogramowaniu Aero2.
To nie jest możliwe. Modem po włożeniu do nowego USB musi się zainstalować ponownie. Jak już się raz zainstaluje na danym porcie, to następne włożenie do niego nie będzie uruchamiać instalacji.
anubis76x

YaHooo pisze: http://www.huaweidevice.com/worldwide/d ... d=NDcwMjg= Z tym, że to nie jest dashboard, a tylko menadżer który instaluje się do komputera.
ja wolę to samo ale na patyczku, większa pewność że na innym komputerze po włożeniu zainstaluje się bez kombinowania.
YaHooo pisze:To nie jest możliwe. Modem po włożeniu do nowego USB musi się zainstalować ponownie. Jak już się raz zainstaluje na danym porcie, to następne włożenie do niego nie będzie uruchamiać instalacji.
U mnie nie pamiętał poprzednich instalacji , trzeba było wkładać tylko do jednego portu inaczej od nowa.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-01-07, 18:20 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-01-07, 18:20 przez anubis76x, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

anubis76x pisze: ja wolę to samo ale na patyczku, większa pewność że na innym komputerze po włożeniu zainstaluje się bez kombinowania.
To musisz przeszukać stronę Huawei, albo samemu zrobić własny dasboard.
anubis76x pisze: U mnie nie pamiętał poprzednich instalacji , trzeba było wkładać tylko do jednego portu inaczej od nowa.
Nawet jak już wcześniej wkładałeś do danego porty USB?
anubis76x

Tak.
Zamykam temat, wgrałem Huawei Mobile Partner i działa.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

anubis76x pisze: Zamykam temat, wgrałem Huawei Mobile Partner i działa.
No to fajnie. Jednak na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
berni
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: berni »

Na stronie T-Mobile PL
http://www.t-mobile-trendy.pl/artykul,2 ... ady,2.html
jest aktualizacja oprogramowania do tego modemu.
ODPOWIEDZ