Nie wiem który modem lepszy czy modem USB 3G firmy ZTE model MF636?
czy Modem Iplus Option Icon 225 ?
I mam takie jeszcze pytanie czy jak włożę karte z telefonu z aktywnym pakietem internetowym do modemu iplusa to będzie mi działał net na kompie?
Co sądzicie o tym modemie USB 3G firmy ZTE model MF636?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Co sądzicie o tym modemie USB 3G firmy ZTE model MF636?
java1 ja osobiście nie brałbym ZTE. Option jest dobrą firmą. Odnośnie samych modemów to się nie wypowiem, bo nie miałem styczności z nimi.
Raczej tak. Chyba wszystkie teraz telefony mogą pracować jako modemy po podłączeniu do USB.java1 pisze: I mam takie jeszcze pytanie czy jak włożę karte z telefonu z aktywnym pakietem internetowym do modemu iplusa to będzie mi działał net na kompie?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tyle, że zte jest nowszym modemem, ma hsupa, a jeśli nie pochodzi z plusa to ma także u900. Trudna decyzja.YaHooo pisze: ja osobiście nie brałbym ZTE.
Przeczytaj dokładnie.YaHooo pisze:Chyba wszystkie teraz telefony mogą pracować jako modemy po podłączeniu do USB.
Odpowiedź brzmi tak, czasem trzeba tylko zmienić apn potrzebny do korzystania z pakietu. Co prawda niektórzy operatorzy zabraniają takich praktyk ale nie w polsce.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ciekawe czy java1 jest w zasięgu HSUPA/U900.krystianb pisze:Tyle, że zte jest nowszym modemem, ma hsupa, a jeśli nie pochodzi z plusa to ma także u900. Trudna decyzja.
Rzeczywiście zrozumiałem to inaczej...krystianb pisze:Przeczytaj dokładnie.
Pozdrawiam YaHooo