GC89, iPLUS, PC i wielkie problemy. POMOCY

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
theszakal
Początkujący użytkownik forum

GC89, iPLUS, PC i wielkie problemy. POMOCY

Post autor: theszakal »

Witam
Posiadam modem SE GC89, który połączyny jest z moim PCtem za pomocą mostka PCMCIA RICOH. Płyta główna GA-8IPE1000. Wiem ze to kiepskie polączenie ale taka konfiguracja dzialala przez 1,5roku. Nagle brak zasięgu, Wymieniłem mostek, antene kierunkową, w serwisie napisali ze modem jest sprawny. Zainstalowalem najnowszego Wireless Managera, zainstalowalem nawet nowego windowsa. Teraz jestem zalamany. Juz nie wiem co z tym robic. Czy ktoś moze mi jakos pomóc?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: GC89, iPLUS, PC i wielkie problemy. POMOCY

Post autor: Jaco »

Czy modem po ponownej instalacji jest widziany w systemie.Może nawalił jakiś nadajnik w twojej okolicy? Karta sim mogła się również uszkodzić.Posprawdzaj na innym kompie lub laptopie i zobacz czy działa.
theszakal

Modem jest widziany w systemie, niby wszystko dziala tylko brak zasięgu. Sprawdzalem na innym PC ale tez brak zasięgu, godzine temu sprawdzalem na laptopie asus, obok modemu mialem komórke(pelny zasięg) a na modemie zero. Karta sim ok bo na niej teraz jade tylko w telefonie. Na innych kartach tez nie dziala.
Awatar użytkownika
Jaco

Wychodzi na to że modem jest uszkodzony.Oddawałeś go do serwisu i niczego nie stwierdzili? Dziwne.Może włóż inną kartę abonamentową lub prepaid danej sieci.Jeśli nadal nie będzie reagować tzn że się w jakiś dziwny sposób uszkodził.A czy na Wireless Manager odczytuje kartę.Jest tam opcja do odczytu SMS czy coś takiego.Nie wiem jak jest bo nigdy nie używałem tej aplikacji.
theszakal

Sprawdzalem na trzech kartach i nadal bez zmian. Karte odczytuje bo są wszystkie smsy i kontakty. Napisali ze zadna usterka sie nie ujawniła.
Awatar użytkownika
Jaco

Proponuję ponownie oddać do serwisu ale jak pójdziesz go oddawać to weź ze sobą kartę sim i niech ci w salonie włożą do jakiegoś lapka z twoją kartą sim i w ten sposób udowodnisz że modem ma uszkodzenie.Innego wyjścia ja nie widzę.Skoro sprawdzałeś na innym kompie i było tak samo.
ODPOWIEDZ