GC89, iPLUS, PC i wielkie problemy. POMOCY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
GC89, iPLUS, PC i wielkie problemy. POMOCY
Witam
Posiadam modem SE GC89, który połączyny jest z moim PCtem za pomocą mostka PCMCIA RICOH. Płyta główna GA-8IPE1000. Wiem ze to kiepskie polączenie ale taka konfiguracja dzialala przez 1,5roku. Nagle brak zasięgu, Wymieniłem mostek, antene kierunkową, w serwisie napisali ze modem jest sprawny. Zainstalowalem najnowszego Wireless Managera, zainstalowalem nawet nowego windowsa. Teraz jestem zalamany. Juz nie wiem co z tym robic. Czy ktoś moze mi jakos pomóc?
pozdrawiam
Posiadam modem SE GC89, który połączyny jest z moim PCtem za pomocą mostka PCMCIA RICOH. Płyta główna GA-8IPE1000. Wiem ze to kiepskie polączenie ale taka konfiguracja dzialala przez 1,5roku. Nagle brak zasięgu, Wymieniłem mostek, antene kierunkową, w serwisie napisali ze modem jest sprawny. Zainstalowalem najnowszego Wireless Managera, zainstalowalem nawet nowego windowsa. Teraz jestem zalamany. Juz nie wiem co z tym robic. Czy ktoś moze mi jakos pomóc?
pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: GC89, iPLUS, PC i wielkie problemy. POMOCY
Czy modem po ponownej instalacji jest widziany w systemie.Może nawalił jakiś nadajnik w twojej okolicy? Karta sim mogła się również uszkodzić.Posprawdzaj na innym kompie lub laptopie i zobacz czy działa.
-
Modem jest widziany w systemie, niby wszystko dziala tylko brak zasięgu. Sprawdzalem na innym PC ale tez brak zasięgu, godzine temu sprawdzalem na laptopie asus, obok modemu mialem komórke(pelny zasięg) a na modemie zero. Karta sim ok bo na niej teraz jade tylko w telefonie. Na innych kartach tez nie dziala.
- Jaco
Wychodzi na to że modem jest uszkodzony.Oddawałeś go do serwisu i niczego nie stwierdzili? Dziwne.Może włóż inną kartę abonamentową lub prepaid danej sieci.Jeśli nadal nie będzie reagować tzn że się w jakiś dziwny sposób uszkodził.A czy na Wireless Manager odczytuje kartę.Jest tam opcja do odczytu SMS czy coś takiego.Nie wiem jak jest bo nigdy nie używałem tej aplikacji.
-
Sprawdzalem na trzech kartach i nadal bez zmian. Karte odczytuje bo są wszystkie smsy i kontakty. Napisali ze zadna usterka sie nie ujawniła.
- Jaco
Proponuję ponownie oddać do serwisu ale jak pójdziesz go oddawać to weź ze sobą kartę sim i niech ci w salonie włożą do jakiegoś lapka z twoją kartą sim i w ten sposób udowodnisz że modem ma uszkodzenie.Innego wyjścia ja nie widzę.Skoro sprawdzałeś na innym kompie i było tak samo.