witam. Chciałbym zacząć udostępniać internet. Jak mam zacząć ? Jakie łącze i od kogo musze kupic ? Jaki sprzęt ? Jakie anteny ? Jakie wgrać oporogramowanie na serwer ? Na jakim systemie go postawić ? I co musze mieć aby udostępniać net ??
Z góry dzięki za odpowiedzi...
Dostawca internetu...jak zacząć ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Dostawca internetu...jak zacząć ?
Był na forum taki temat.Zajrzyj również do FAQ.dethim pisze:witam. Chciałbym zacząć udostępniać internet. Jak mam zacząć ? Jakie łącze i od kogo musze kupic ? Jaki sprzęt ? Jakie anteny ? Jakie wgrać oporogramowanie na serwer ? Na jakim systemie go postawić ? I co musze mieć aby udostępniać net ??
Z góry dzięki za odpowiedzi...
-
- Początkujący użytkownik forum
Podepnę się pod temat, nie odsyłajcie mnie do FAQ ponieważ link tam nie działa, a poza tym nie wiem czy tam to się znajduje...
Zatem, chciałbym zostać dostawcą internetowym... posiadam już raczej odpowiedni kapitał i przystąpiłem do tworzenia biznesplanu... w celu sprawdzenia, czu jestem w stanie ewentulanie zaoferować akceptowalne warunki w erze taniego internetu... ale stanął w pewnym miejscu a mianowicie opłata za łącze... A mianowicie nie bardzo się orientuję skąd miałbym wziąć łącze na potrzeby mojej inwestycji. Zatem skąd wziąć łącze? Zapewne istnieją formy dostarczające siecią łącza, ale jak się z nimi skontaktować... chodzi mi głównie o nazwy....
Zatem, chciałbym zostać dostawcą internetowym... posiadam już raczej odpowiedni kapitał i przystąpiłem do tworzenia biznesplanu... w celu sprawdzenia, czu jestem w stanie ewentulanie zaoferować akceptowalne warunki w erze taniego internetu... ale stanął w pewnym miejscu a mianowicie opłata za łącze... A mianowicie nie bardzo się orientuję skąd miałbym wziąć łącze na potrzeby mojej inwestycji. Zatem skąd wziąć łącze? Zapewne istnieją formy dostarczające siecią łącza, ale jak się z nimi skontaktować... chodzi mi głównie o nazwy....
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Już działa.Zapraszam.Radwano88 pisze:Podepnę się pod temat, nie odsyłajcie mnie do FAQ ponieważ link tam nie działa,
Za tę usterkę przepraszamy.