Dostawca internetu...jak zacząć ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dethim
Początkujący użytkownik forum

Dostawca internetu...jak zacząć ?

Post autor: dethim »

witam. Chciałbym zacząć udostępniać internet. Jak mam zacząć ? Jakie łącze i od kogo musze kupic ? Jaki sprzęt ? Jakie anteny ? Jakie wgrać oporogramowanie na serwer ? Na jakim systemie go postawić ? I co musze mieć aby udostępniać net ??

Z góry dzięki za odpowiedzi...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Dostawca internetu...jak zacząć ?

Post autor: Jaco »

dethim pisze:witam. Chciałbym zacząć udostępniać internet. Jak mam zacząć ? Jakie łącze i od kogo musze kupic ? Jaki sprzęt ? Jakie anteny ? Jakie wgrać oporogramowanie na serwer ? Na jakim systemie go postawić ? I co musze mieć aby udostępniać net ??

Z góry dzięki za odpowiedzi...
Był na forum taki temat.Zajrzyj również do FAQ.
Radwano88
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Radwano88 »

Podepnę się pod temat, nie odsyłajcie mnie do FAQ ponieważ link tam nie działa, a poza tym nie wiem czy tam to się znajduje...

Zatem, chciałbym zostać dostawcą internetowym... posiadam już raczej odpowiedni kapitał i przystąpiłem do tworzenia biznesplanu... w celu sprawdzenia, czu jestem w stanie ewentulanie zaoferować akceptowalne warunki w erze taniego internetu... ale stanął w pewnym miejscu a mianowicie opłata za łącze... A mianowicie nie bardzo się orientuję skąd miałbym wziąć łącze na potrzeby mojej inwestycji. Zatem skąd wziąć łącze? Zapewne istnieją formy dostarczające siecią łącza, ale jak się z nimi skontaktować... chodzi mi głównie o nazwy....
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Radwano88 pisze:Podepnę się pod temat, nie odsyłajcie mnie do FAQ ponieważ link tam nie działa,
Już działa.Zapraszam.

Za tę usterkę przepraszamy.
ODPOWIEDZ