W2100 chodzi wolniej niż GPRS a na W900 jest 0,4Mb\s maksymalnie Zastanawia mnie ciągłe trwanie w UMTS niezależnie od wielkości ruchu Na chwilę wskoczyło HSPA+ ale nic nie zmieniło w prędkości
Winy szukać w modemie czy raczej u operatora?
Moderator: Moderatorzy
Z mojego doświadczenia wynika, że w przypadku przekroczenia limitu w Plusie wyłączane jest wszystko co jest lepsze niż UMTS. To wskazywałoby że masz nałożony dalej limit. Ja bym dzwonił na infolinię. Albo sprawdził na innym nodeB.Andrzejz78 pisze: Winy szukać w modemie czy raczej u operatora?
Nie ma już limitu tylko blokada netaYaHooo pisze:masz nałożony dalej limit
Ostatnio połączenie z konsultantem graniczy z cudem Jak się nie poprawi jutro to tak zrobięYaHooo pisze:Ja bym dzwonił na infolinię
Na wszystkich to samoYaHooo pisze:sprawdził na innym nodeB
Zależy od nodeB. Teraz na U900 Aero2 przy lejku mam HSPA+ i limit 32Kbir/32Kbit (pakiet NonStop Simplus).YaHooo pisze:że w przypadku przekroczenia limitu w Plusie wyłączane jest wszystko co jest lepsze niż UMTS
Andrzejz78 pisze:W2100 chodzi wolniej niż GPRS
Czyli jednym słowem coś się stało w systemie.Andrzejz78 pisze:Nie ma już limitu tylko blokada neta
Dobrze wiedzieć. Chociaż ja u siebie nie spotkałem się aby UL był nielimitowany.A w samym Plusie na U2100 zależny do dostawcy - Eryk czy NSN. Lejek może być zakładany na down/up albo czasami tylko na down, upload jest nielimitowany i na lejku może być UMTS only lub HSDPA/HSPA/HSPA+.
To ja tego w ogóle nie rozumiem...Andrzejz78 pisze:Problem rozwiązany Jakimś cudem miałem równolegle włączone Połączenie lokalne 4 i to ono powodowało takie zachowanie internetu
Źle zrozumiałeś Teraz nie ma lejka po przekroczeniu limitu tylko blokada netaYaHooo pisze:Andrzejz78 napisał/a:
Nie ma już limitu tylko blokada neta
Czyli jednym słowem coś się stało w systemie.
Ja też nie rozumiem tego bo nigdy nie miałem dwóch połączeń równolegle Myślałem że uwaliłem modem bo trochę kombinuję z NV ItemsYaHooo pisze:To ja tego w ogóle nie rozumiem...
Było też kiedyś tak też na sprzęcie Nokii, ale to stare dzieje (2007-2008).YaHooo pisze: Chociaż ja u siebie nie spotkałem się aby UL był nielimitowany.
Norma w tej cudownej sieci...Pijo pisze:A U900 Aero2 modem nie chce mi się połączyć przy sygnale <-99 dBm.
Czy dotyczy to też Plusa z ich anten?Patryk pisze:Norma w tej cudownej sieci...
No to jeszcze gorzej.Andrzejz78 pisze:Źle zrozumiałeś Teraz nie ma lejka po przekroczeniu limitu tylko blokada neta
Szczerze to ostatnio nie przekroczyłem limitu to nie wiem jak jest teraz u mnie.Patryk pisze: Było też kiedyś tak też na sprzęcie Nokii, ale to stare dzieje (2007-2008).
Dotyczy to wszystkich sieci budowanych na pałę, a U900 w szczególności...Andrzejz78 pisze:Czy dotyczy to też Plusa z ich anten?
W moim przypadku na Aero² przy nadajniku oddalonym o 4 km miałem sygnał -105 dBm i chodziło to wyśmienicie, aż uruchomili stację 600 m ode mnie i ping wzrósł z 60 do 360 msPijo pisze:A U900 Aero2 modem nie chce mi się połączyć przy sygnale <-99 dBm
Może nie do końca. Bo zrobić w przypadku podobnym jak w mojej okolicy, tj nadajnik Aero2 oddalony od miasta kilkutysięcznego o ok 10km w linii prostej z jednej i drugiej strony, gdzie stoją normalne nadajniki Plus, na których raczej nic się nie dzieje.Patryk pisze:Dotyczy to wszystkich sieci budowanych na pałę, a U900 w szczególności...