Ciągłe rozłączanie Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Ciągłe rozłączanie Orange
Cześć, mam problem z moim modemem ZTE MF330 w Orange, otóż gdy korzystam z niego dłużej (ok godziny) internet przestaje działać (czerwona lampka na modemie) i w oprogramowaniu Orange Business Everywhere jest czerwony krzyżyk w polu zasięgu (czyli brak zasięgu). Gdy resetuję komputer, już wszystko wraca do normy (tak jest zawsze) na 4 kreski EDGE. Mam pytanie, czy zna ktoś spsób na rozwiązanie tego problemu, bo staje się to uciążliwe ,jak chcę coś ściągnąć:). Może przydał by się jakiś program do automatycznego wznawiania połączenia, lub coś innego:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Ciągłe rozłączanie Orange
...Tak - zdecydowanie program RESET jest na miejscubober69 pisze:Może przydał by się jakiś program do automatycznego wznawiania połączenia, lub coś innego:)

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja dodam że jest jeszcze program AutoConnect.Program również zlicza wysłane i odebrane dane.bober69 pisze:program do automatycznego wznawiania połączenia
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
A jeżeli coś pobierasz z sieci to proponuję zainstalować jakiegoś managera pobierania, np. "Free Download Manager", gdzie możesz wznowić pobieranie od miejsca, gdzie skończyłes ostatnio...
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
A może to problem z aplikacją, spróbuj zrobić sobie Dial-Up, albo użyj programu pogara, wszystko znajdziesz w FAQ.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam co prawda inny modem, ale również z Orange.
I podobne objawy miałem na początku gdy korzystałem z aplikacji Business Everywhere. Po kilkunastu dniach zainstalowałem GlobeTrotter Mobility Manager i działa bez najmniejszych problemów.
Więc jak widać, aplikacja Business Everywhere nie jest wolna od wad i może warto ją zastąpić czymś innym?
I podobne objawy miałem na początku gdy korzystałem z aplikacji Business Everywhere. Po kilkunastu dniach zainstalowałem GlobeTrotter Mobility Manager i działa bez najmniejszych problemów.
Więc jak widać, aplikacja Business Everywhere nie jest wolna od wad i może warto ją zastąpić czymś innym?
- Jaco
Może jednak z tym zasięgiem masz coś nie tak.Podobny prawie wątek opisałeś tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=43237#43237 .Tyle że tam chodziło o małą prędkość. Czy byłeś z tym modemem w Orange.Co oni ci zasugerowali.Dziwi mnie fakt że przy zakupie nie zwróciłeś uwagi na to czy można podłączyć do tego modemu antenę zewnętrzną która poprawia w małych miejscowościach osiągi modemu.
-
- Użytkownik forum
Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
zainstalowałem aplikację Autoconnect , ale za bardzo nie pomogła.
W salonie Orange powiedzieli, że w tym miesiącu od początku miałem włączony limit transferu ,ponieważ, jak się głupio i niezrozumiale tłumaczyli, kupiłem modem w dziwnym okresie miesiąca. A tak pozatym, gdy kupowałem modem, baba która sprzedawała mi go, powiedziała mi głośno i wyraźnie, że prędkość po wykorzystaniu limitu spadnie DO PRĘDKOŚCI MODEMOWEJ, czyli tyle że wporządku, podppisuję umowę i co przychodzę dwa tygodnie później a kto inny mi mówi, że PRĘDKOŚĆ PO PRZEKROCZENIU LIMITU WYNOSI 16 kb/s , czyli 2 KB/S CZYLI TYLE ILE MI ŚCĄIGAŁ TEN MODEM OD POCZĄTKU. To jest rozwiązanie. Tylko pozostał problem tego rozłączania. Co do sieci to zapomniałem wspomnieć ,że zasięg wynosi 65% EDGE, czyli chyba antenka i tak nie byłaby potrzebna Aha a nie ma może jakiegoś sposobu na oszukanie limitu , bo widziałem kiedyś, że kumpel robił coś z NEO jak jeszcze były te limity, może u nas też coś się uda zrobić?
zainstalowałem aplikację Autoconnect , ale za bardzo nie pomogła.
W salonie Orange powiedzieli, że w tym miesiącu od początku miałem włączony limit transferu ,ponieważ, jak się głupio i niezrozumiale tłumaczyli, kupiłem modem w dziwnym okresie miesiąca. A tak pozatym, gdy kupowałem modem, baba która sprzedawała mi go, powiedziała mi głośno i wyraźnie, że prędkość po wykorzystaniu limitu spadnie DO PRĘDKOŚCI MODEMOWEJ, czyli tyle że wporządku, podppisuję umowę i co przychodzę dwa tygodnie później a kto inny mi mówi, że PRĘDKOŚĆ PO PRZEKROCZENIU LIMITU WYNOSI 16 kb/s , czyli 2 KB/S CZYLI TYLE ILE MI ŚCĄIGAŁ TEN MODEM OD POCZĄTKU. To jest rozwiązanie. Tylko pozostał problem tego rozłączania. Co do sieci to zapomniałem wspomnieć ,że zasięg wynosi 65% EDGE, czyli chyba antenka i tak nie byłaby potrzebna Aha a nie ma może jakiegoś sposobu na oszukanie limitu , bo widziałem kiedyś, że kumpel robił coś z NEO jak jeszcze były te limity, może u nas też coś się uda zrobić?
Ostatnio zmieniony 2007-07-31, 10:07 przez bober69, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
Takimi wypowiedziami typu--> <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> ZASRANY <--- zaniżasz poziom naszego forum.Własne emocje pozostaw sobie.My ani inni na forum nie muszą czytać takich stwierdzeń.Zobowiązuję Cię do usunięcia tych słów.Tak na forum nie pozwolimy pisać
-
- Użytkownik forum
Sorry poniosło mnie
- Darecky
Mi też się rozłączało i się okazało że musiałem wymienić zasilacz, ale to było na PC. Może masz coś z laptopem? Może coś ze złączami?
- Pawe???
- Użytkownik forum
Sorry za mały OT, ale mam takie pytanko apropos tego Free Download Managera. Czy to działa także na rapidshare i inne tego typu serwisy? Tzn. czy jeśli ściągnie mi się np. 49% i zerwie połączenie to czy muszę ściągnąć tylko brakujące 51% czy całość od nowa (dodam, że mam zmienne IP).CJ pisze:A jeżeli coś pobierasz z sieci to proponuję zainstalować jakiegoś managera pobierania, np. "Free Download Manager", gdzie możesz wznowić pobieranie od miejsca, gdzie skończyłes ostatnio...
iPlus 110 + Comander2 ~20kB/s
-
- Użytkownik forum
450 Watowy firmowy Amacrox Warrior w zupełności wystarcza:)Mi też się rozłączało i się okazało że musiałem wymienić zasilacz
Nie da się ściągać przez serwisy typu rapidashe , megaupload itp. Miałem ten sam problemSorry za mały OT, ale mam takie pytanko apropos tego Free Download Managera. Czy to działa także na rapidshare i inne tego typu serwisy? Tzn. czy jeśli ściągnie mi się np. 49% i zerwie połączenie to czy muszę ściągnąć tylko brakujące 51% czy całość od nowa (dodam, że mam zmienne IP).

-
- Użytkownik forum
Widział może ktokolwiek nowy firmware do tego modelu ( przypomnę -ZTE MF330 ) bo szukałem wszędzie... tylko nie odsyłajcie do googleupdate wirmware'u
- Jaco
A na stronie pomarańczy nie mają? Tylko co chcesz zmianą sofu osiągnąć.Ja bym reklamował modem jak chyba już tu ci radzono.
- Darecky
Aha, ja miałem 350W, teraz mam 400W i też wystarcza.
Co do rapidshare i megaupload to jest problem, najlepiej ściągać wszystko od razu... W wersji płatnej jest możliwość używania takich aplikacji.
Co do rapidshare i megaupload to jest problem, najlepiej ściągać wszystko od razu... W wersji płatnej jest możliwość używania takich aplikacji.