Nie ma tego w autostarcie, przez CCleaner'a tez tego gdzieś w rejestrze nie ma. Tak więc jak to wyłączyć

Moderator: Moderatorzy
Niemożliwe. Jak się uruchamia to musi gdzieś być.BlueDisconnect pisze: Nie ma tego w autostarcie, przez CCleaner'a tez tego gdzieś w rejestrze nie ma. Tak więc jak to wyłączyć![]()
![]()
Znalazłem w katalogu:YaHooo pisze:BlueDisconnect musisz wyłączyć odpowiedni proces. Nie pamiętam teraz jak się on nazywa, ale siedzi w katalogu Play Online. Chyba to jest CardDetector.exe ale nie jestem pewny.
(..)Niemożliwe. Jak się uruchamia to musi gdzieś być.
No to fajnie, że napisałeś co uruchamiało menadżeraBlueDisconnect pisze: Cała gromadka do usunięcia lub przeniesienia.![]()
Do wyśledzenia użyłem GMER'a tak na chybił trafił, a później przeniosłem pliki do innego katalogu. I wcześniej zabiłem proces GMER'em. Mam Vistę 32 i się nie pluje przy starcie. Rejestru nie sprawdzałem, ale może teraz zwykłe czyszczenie automatyczne pomóc, np. CCleaner'em.YaHooo pisze:No to fajnie, że napisałeś co uruchamiało menadżeraTylko nie wiem czy jak go po prostu usuniesz Windows przy każdym uruchomieniu nie będzie się pluł, że nie ma plików. A próbowałeś wyszukiwać nazwy tych plików w rejestrze systemu?
To nie wiem gdzie to może siedzieć.BlueDisconnect pisze: W rejestrze nic nie było.
To by trzeba było potraktować takim programem do szukania autostartu dla wirusów typu ComboFix.YaHooo pisze:To nie wiem gdzie to może siedzieć.
A np taki Autoruns też tego nie widzi? http://technet.microsoft.com/pl-pl/sysi ... 63902.aspxBlueDisconnect pisze: To by trzeba było potraktować takim programem do szukania autostartu dla wirusów typu ComboFix.
Wyłączenie automatycznego startu Mobile Partner:
Wchodzimy do C:\Program Files\Mobile Partner (folder z zainstalowanym menadżerem)
Edytujemy plik SysConfig.dat:
ustawiasz w sekcji [EHIDS_PRODUCT_VERSION]:
RUN_INSTALL_APP=NO
RUN_CLIENT_APP=NO
Podkreśloną część zmieniamy z "ON" na "NO".
Tak, jest coś podobnego:PC174 pisze:Znalazłem takie coś:Wyłączenie automatycznego startu Mobile Partner:
Wchodzimy do C:\Program Files\Mobile Partner (folder z zainstalowanym menadżerem)
Edytujemy plik SysConfig.dat:
ustawiasz w sekcji [EHIDS_PRODUCT_VERSION]:
RUN_INSTALL_APP=NO
RUN_CLIENT_APP=NO
Podkreśloną część zmieniamy z "ON" na "NO".
Kod: Zaznacz cały
[EHIDS_PRODUCT_VERSION]
COMMENT=
RUN_INSTALL_APP=YES
RUN_CLIENT_APP=YES
L_REG_PATH=SOFTWARE\Huawei technologies\PLAY ONLINE
APP_FILE_NAME=PLAY ONLINE.exe
APP_INSTALL_PATH=PLAY ONLINE
VALUE=21.005.11.14.264
Nie mam niczego takiego niestety...dagetto pisze:A czy nie wystarczy uruchomić AutoRunUninstall.exe z folderu C:\Program Files\Mobile Partner\AutoRun ??
Nazwa Mobile Partner może być zamienna z PLAY Online
Dzięki za sprawdzoną informację7dziadek pisze: Odpowiem sam sobie moze komuś sie przyda