ZTE MF 821 na gwarancji, uszkodzony, zakupiony w Plus
Moderator: Moderatorzy
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
ZTE MF 821 na gwarancji, uszkodzony, zakupiony w Plus
Mam modem ZTE MF821, który był sprzedany za 1 zł przy przedłużaniu umowy z Plus.
Teraz przestał się włączać - na żadnym PC nie włącza się nawet czerwona dioda, więc tzreba oddać na gwarancje.
Pytanie czy ja mogę wybrać dowolny autoryzowany serwis ZTE i tam wysłać modem wraz z formularzem reklamacyjnym oraz fakturą zakupu (kopią?) z Plus?
Poleca ktoś jakiś serwis?
Teraz przestał się włączać - na żadnym PC nie włącza się nawet czerwona dioda, więc tzreba oddać na gwarancje.
Pytanie czy ja mogę wybrać dowolny autoryzowany serwis ZTE i tam wysłać modem wraz z formularzem reklamacyjnym oraz fakturą zakupu (kopią?) z Plus?
Poleca ktoś jakiś serwis?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: ZTE MF 821 na gwarancji, uszkodzony, zakupiony w Plus
@ra-v nie wiem czy zaglądasz na Forum Plusa, tutaj
http://plusforum.pl/viewtopic.php?p=52094#p52094
oficjalny przedstawiciel Plusa podaje informację o wydaniu wkrótce oczekiwanej aktualizacji dla tego modemu.
http://plusforum.pl/viewtopic.php?p=52094#p52094
oficjalny przedstawiciel Plusa podaje informację o wydaniu wkrótce oczekiwanej aktualizacji dla tego modemu.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
A jaki ma to związek z niedziałającym modemem?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja osobiście poczekałbym na tą aktualizację oprogramowania i poprosiłbym pracowników Plusa aby wykonali tą aktualizację. Gdyby okazało się, że te zabiegi nic nie pomogły to wtedy zgłosiłbym reklamację tego modemu.
- wojteks
- *** Administrator ***
Może przeczytaj ze zrozumieniem pierwszy post a szczególnie fragment:berni pisze:poprosiłbym pracowników Plusa aby wykonali tą aktualizację
Co świadczy o tym że działał ale przestał czyli się zepsuł.ra-v pisze:Teraz przestał się włączać
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
ra-v,
ja bym oddał do punktu, w którym go odbierałeś.
większość punktów ma modemy zastępcze na czas naprawy, nie jest to może nowość, ale pozwala dalej mieć net w czasie naprawy
kiedyś reklamowałem E398 to dali mi chyba e173
jak wrócił, to zadzwonili, pojechałem, zamieniłem modemy.
ja bym oddał do punktu, w którym go odbierałeś.
większość punktów ma modemy zastępcze na czas naprawy, nie jest to może nowość, ale pozwala dalej mieć net w czasie naprawy
kiedyś reklamowałem E398 to dali mi chyba e173
jak wrócił, to zadzwonili, pojechałem, zamieniłem modemy.
jak już będzie, to sobie sam zaktualizujesz, jak modem wróci z naprawyberni pisze:wydaniu wkrótce oczekiwanej aktualizacji
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Umowa została podpisana za pośrednictwem kuriera, który również dostarczył modem.ja bym oddał do punktu, w którym go odbierałeś.
Dlatego się pytam czy można po prostu oddać do najbliższego autoryzowanego serwisu.
Mam 2 modemy w zapasie.większość punktów ma modemy zastępcze na czas naprawy, nie jest to może nowość, ale pozwala dalej mieć net w czasie naprawy
Szczerze to mam to gdzieś, będzie rozłączał jak zastępczy to go oddam, niech sami go wgrywają.jak już będzie, to sobie sam zaktualizujesz, jak modem wróci z naprawy
-
- Stały użytkownik forum
Możesz do serwisu, ale chyba lepiej przejść się do najbliższego salonu Plusa i tam załatwić sprawę. W salonie możesz zgłosić z tytułu gwarancji bądź niezgodności towaru z umową. Osobiście polecałbym drugą opcję. Sam niedługo będę załatwiał sprawę w ten sposób...ra-v pisze:Umowa została podpisana za pośrednictwem kuriera, który również dostarczył modem.
Dlatego się pytam czy można po prostu oddać do najbliższego autoryzowanego serwisu.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Niezgodność "towaru" z umową chyba nie pasuje, bo wtedy trzeba by oddać to, co jest w umowie, czyli usługę też.
-
- Stały użytkownik forum
Nie. To są dwie niezależne umowy. Z jednej strony masz zakup towaru (modem) a z drugiej świadczenie usługi telekomunikacyjnej. Poczytaj trochę o gwarancji i niezgodności towaru z umową. Wszystko to jest regulowane poprzez ustawę.ra-v pisze:Niezgodność "towaru" z umową chyba nie pasuje, bo wtedy trzeba by oddać to, co jest w umowie, czyli usługę też.