Jaki internet bezprzewodowy?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki internet bezprzewodowy?
Mieszkam w Osielsku tpsa nie chce mi założyć telefonu i jedyne rozwiazanie jakie mi pozostaje to internet bezprzewodowy do laptopa. Nie wiem jakiego operatora mam wybrać i czy wierzyć w te ich mapki zasięgu. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pożyczyłam iplusa, ale bluconnect nie mam od kogo pożyczyć żeby sprawdzić jak będzie chodził. Z iplusem różnie jest niby EDGE ale czasami gubi zasięg
Nie chcę też dużego abonamentu.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Jaki internet bezprzewodowy?
Jak już pisaliśmy odpowiedź na pytanie jakiego operatora wybrać brzmi: takiego jaki w danej okolicy ma najlepszy sygnał i działa stabilnie.
Co do bluconnect, to kup startera Tak-Taka to się przekonasz jak działa bluconnect, ponieważ on działa na tych samych BTSach.
Na marginesie, problem dotyczy wyboru operatora i przenoszę w odpowiednie miejsce.
Co do bluconnect, to kup startera Tak-Taka to się przekonasz jak działa bluconnect, ponieważ on działa na tych samych BTSach.
Na marginesie, problem dotyczy wyboru operatora i przenoszę w odpowiednie miejsce.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Jeżeli chcesz przetestować Orange to kup Orange Free na kartę, niestety Era tylko TakTak i tam chyba nie ma pakietów nas net.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak cena takiego połączenia jest duża jeżeli chodzi o porównanie do SimDaty np. Można teoretycznie też kupić kartę Heyah, bo też korzysta z BTSów EryCJ pisze:niestety Era tylko TakTak i tam chyba nie ma pakietów nas net.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A żadnego neta radiowego nie ma w okolicy?Net komórkowy to już ostateczność i trzeba się liczyć z tym że przy zasięgu EDGE/GPRS za bardzo poszaleć się nie da.
-
- Użytkownik forum
Simdata - tania usługa i stabilna. Poczytaj w dziale testy mój post.