Orange Free na karte

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
yass
Użytkownik forum

Orange Free na karte

Post autor: yass »

Jak sprawdzic ile mb zostalo mi na koncie ?
ezaq
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Orange Free na karte

Post autor: ezaq »

Należy zalogować się na Orange On-Line lub użyć kodu USSD *100*1*2#. Tylko należy pamiętać, że kod podaje sumę bonusu i MB wynikających ze stanu konta (1 gr =100 KB).
yass
Użytkownik forum

Zeby nie zakladac nowego tematu jak sprawdzic jaki mam numer karty sim ?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Wlozyc karte do telefonu, zadzwonic na 911 i powiedziec ze wlasnie podlazyles bombe na pobliskim dworcu. Przyjedzie paru panow ktorzy zabiora cie na parotygodniowy, gratisowy urlop, a potem pan w peruce i czarnym plaszczu przedstawi Ci dokumenty z ktorych bedziesz w stanie odczytac, jaki masz numer karty SIM. :roll:
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

key pisze:potem pan w peruce
U nas zamiast peruki jest złoty łańcuch (prawie jak od krowy)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Na szczescie nie mialem jeszcze przyjemnosci - znam tylko z TV ;)
Nie pomagam na PW.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

yass pisze:Zeby nie zakladac nowego tematu jak sprawdzic jaki mam numer karty sim ?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=371386#371386
Krzysztof
zimplusowany

Post autor: zimplusowany »

yass pisze:Jak sprawdzic ile mb zostalo mi na koncie ?
SMS o treści ILE na numer 411 (20 gr kosztuje ta przyjemność).

Trochę martwi mnie marazm jaki ogarnął pomarańczowych na polu ekspansji HSPA+DC. Konkurencja przegania ich dosyć mocno w mniejszych aglomeracjach. CP/Plus mają już HSPA+ i LTE, a Orange zostaje w tyle.
Awatar użytkownika
benek81
Stały użytkownik forum

Post autor: benek81 »

Wiesz, może akurat teraz bardziej postawili na rozbudowę oferty (chociażby ostatni pakiet 300 MB z lejkiem). Infrę pewnie będą w miarę możliwości rozbudowywać.
yass
Użytkownik forum

Dlaczego doladujac konto za 100zl na Orangre Free dostalem tylko 1GB bonusu zamiast 7GB ?
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Bonusu dostajesz 6GB. 1GB to pewnie przeliczyło ci środki z doładowania. Stawiam że bonus jeszcze nie został naliczony, mają na to 24h.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Maciek764 pisze:Stawiam że bonus jeszcze nie został naliczony, mają na to 24h.
Na ogól informacja o przyznaniu bonusu przychodziła natychmiast po doładowaniu.
U mnie ten komunikat wyglądał następująco:
"Twoje konto zostalo doladowane. Dodatkowo otrzymales bonus na polaczenia z internetem. Masz lacznie xxxx,x MB na polaczenia z internetem wazne do xx.01.2012" - gdzie te xxxx,x wynosiło coś ok. 7200 MB
Krzysztof
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

yass pisze:Dlaczego doladujac konto za 100zl na Orangre Free dostalem tylko 1GB bonusu zamiast 7GB ?
I jak z tym bonusem? Dostałeś czy nie?
Bo gdyby Orange zakończył te promocję to chcielibyśmy o tym wiedzieć!
Krzysztof
zimplusowany

Na stronie Orange, gdzie są zamieszczone informacje o HSPA+DC jest następująca informacja: "HSPA+ DC obecnie ponad 16,6% populacji (do końca 2011 - 60%)". To interesujące, nieprawdaż?
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

No chyba jakieś tam postępy robią, a że to jest na terenach najbardziej zurbanizowanych to procent ludności szybko rośnie. Przecież cały Śląsk już jest w HSPA+ DC (oprócz Bielska-Białej chyba?), w Warszawie też już chyba jest na (prawie) wszystkich stacjach. W mniejszych mieścinach też niejednokrotnie się widuje "plus".
zimplusowany

Jakiś czas temu na blogu pomarańczowego rzecznika, trochę ponarzekałem na brak HSPA+DC w mojej okolicy i ku mojemu zaskoczeniu pojawiła się odpowiedź rzecznika, że przekaże zgłoszenie właściwej komórce. Niech wreszcie trochę ruszą z tym tematem, bo prędkościowo bardzo już odstają w mniejszych miejscowościach od CP/Plus.
kris009c
Użytkownik forum

Post autor: kris009c »

a to bardzo interesujące, bo dziś dzwoniła do mnie pani z Orange i proponowała mi neta bezprzewodowego, jednak brak zasięgu oraz wysokie ceny i małe limity zmuszają mnie do pozostania przy kablu ;) Żeby nie było też jestem ze wsch. Maz. ;)
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

kris009c pisze:zmuszają mnie do pozostania przy kablu
Siedź przy kabli i da kilku złoty nie puszczaj go! Potem możesz żałować. :)
Citibankier
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Citibankier »

Witajcie!
Potrzebuję pomocy, albo jakiegoś rozjaśnienia... Otóż, po ok. 3 miesiącach nieużywania internetu mobilnego Orange Free na kartę (modem ICON 225), odpaliłam dziś ustrojstwo i chciałam sprawdzić, co tam jeszcze mam na koncie...
Niestety, wysyłanie ILE pod numer 411 nie daje efektu. Po dość długim (kilka minut) oczekiwaniu na wysłanie, wyskakuje mi okienko z następującą treścią:

Nie można zakończyć operacji.
[0x84000002]

Dodam, że internet chodzi, a przed trzema miesiącami funkcja działała bez problemu, oraz że SMS-y wysyłane na inne numery także nie dochodzą.
Poradźcie coś, proszę! :cry:
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Poradźcie coś, proszę!
Spróbować kodu USSD *100*1*2*# a jak nie zadziała to zaczekać aż system Orange się "odwiesi".
Citibankier

Post autor: Citibankier »

Dzięki @Patryk za informację!
Powiedz mi jeszcze, proszę, gdzie ten kod wpisać, bo zielonam...
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Citibankier pisze:Powiedz mi jeszcze, proszę, gdzie ten kod wpisać, bo zielonam...
Prawdopodobnie najłatwiej będzie użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> (oczywiście nie licząc przełożenia karty do telefonu i wpisania kodu jak numer telefonu z klawiatury ;) )
zimplusowany

Panowie skąd się biorą na allegro karty z pakietem 6GB za 30 zł? Można zakupić samo doładowanie bez karty w takiej kwocie? ;)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

zimplusowany pisze:Panowie skąd się biorą na allegro karty z pakietem 6GB za 30 zł?
http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... Id=3030304
bozenka

Post autor: bozenka »

Maciek764 pisze:Bonusu dostajesz 6GB. 1GB to pewnie przeliczyło ci środki z doładowania. Stawiam że bonus jeszcze nie został naliczony, mają na to 24h.
Witam,
odnośnie Twojej odpowiedzi
28/01/2013 r. przeszłam z abonamentu na Orange free na kartę i w związku z tym dostałam na start od Orange 5 zł aby móc podjąć decyzję z jakiej oferty chcę skorzystać i mieć na start jakieś pieniążki na swoim koncie:) w tym samym dniu doładowałam telefon kwotą kolejnych 5 zł. i wieczorem jeszcze 50 zł. po chwili otrzymałam 580 Mb +59 zł ze wszystkimi srodkami doładowania:) do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego bonusu:)dzwoniłam na BOK ale niestety z marnym skutkiem :)więc mailowo napisałam reklamację do Bok do dnia dzisiejszego cisza....:)chyba zaczynam żałować ze zostałam w Orange:)prawie Wszyscy moi znajomi tak chwalili Orange Free na kartę, że dałam się złapać:)w ogóle już nie kumam jak to działa:)
przeważnie korzystam przez wi-fi może ok.8 razy połączyłam się w nagłej potrzebie np. sprawdzić rozkład autobusów i zdziwienie moje nie miało końca:)
po pierwsze:) zero obiecywanego bonusu! wraz z ubywaniem konta podczas wykonywania połączen telefonicznych oraz sms na równi ginie mi transfer zaczynam się łapać na tym że co chwilę kodem sprawdzam:) czy jeszcze mam jakiś transfer na połączenia internetowe:)możesz mi powiedzieć czy tak to działa??
jeżeli mam zupełnie wyłaczoną transmisję danych!!!to dlaczego ubywa mi z mojego konta:)
rozumiem że dzwoniąc do kogoś, płacę za połączenia:)
ale jesli nie uzywam internetu/blokada transmisji danych/ tylko po wi-fi to coś to jest nie halo:)właśnie dzisiaj też sprawdziłam:) nie uzywałam internetu,tylko dzwoniłam a znowu mam mniejszy transfer internetowy:)
zaciekawiła mnie Twoja wypowiedz że mają 24 h na doładowanie bonusem:) moje kolejne 24h juz minęły:) i nadal nic:)
Pozdrawiam
Bożena
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

bozenka pisze:28/01/2013 r. przeszłam z abonamentu na Orange free na kartę i w związku z tym dostałam na start od Orange 5 zł aby móc podjąć decyzję z jakiej oferty chcę skorzystać i mieć na start jakieś pieniążki na swoim koncie:) w tym samym dniu doładowałam telefon kwotą kolejnych 5 zł. i wieczorem jeszcze 50 zł. po chwili otrzymałam 580 Mb +59 zł ze wszystkimi srodkami doładowania:) do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego bonusu:)
Sprawdź, czy na pewno masz taryfę "Orange free na kartę".
Jeśli tak, to po doładowaniu kwotą 50 zł powinnaś dostać bonus w postaci pakietu transferu wielkości 2,27 GB. Regulamin tej promocji masz tutaj: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 668108.pdf
Ściągnij go na swój komputer, bo Orange z dnia na dzień może go albo zmienić albo usunąć ze strony WWW i wtedy nie będziesz miała żadnego argumentu.
Zapisz sobie także screenshota tej strony: http://www.orange.pl/kid,4002009449,id, ... ticle.html
Przede wszystkim dowiedz się jaki jest numer Twojej reklamacji, żebyś mogła się na nią powoływać.
Ten bonus należy Ci się jak psu micha, na złożoną reklamację muszą Ci udzielić pisemnej odpowiedzi, więc to, czy go dostaniesz zależy głównie od Twojej determinacji i nieustępliwości.
dzwoniłam na BOK ale niestety z marnym skutkiem :)więc mailowo napisałam reklamację do Bok do dnia dzisiejszego cisza....:) chyba zaczynam żałować ze zostałam w Orange:)prawie Wszyscy moi znajomi tak chwalili Orange Free na kartę, że dałam się złapać
Niestety, od czasu odejścia Streżyńskiej ze stanowiska szefa UKE, operatorzy komórkowi z powrotem się rozzuchwalili, a Orange od momentu połączenia z TP w tym przoduje.
Co gorsza, poziom ich usług staje się odwrotnie proporcjonalny do ich rosnącej z miesiąca na miesiąc buty.
Krzysztof
bozenka

Post autor: bozenka »

Witam,
bardzo dziękuję za odpowiedz:)tak, mam Orange free na kartę:)jutro wybieram się do salonu Orange, zobaczymy jaką odpowiedz uzyskam..
Bożena
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Jakim kodem USSD sprawdza sie obecnie stan bonusu w OFnK?Kiedys bylo *100*1*2# ale obecnie ten kod nie działa.
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: KrissTofferr »

adixm pisze:Jakim kodem USSD sprawdza sie obecnie stan bonusu w OFnK?Kiedys bylo *100*1*2# ale obecnie ten kod nie działa.
W top_netinfo - menu USSD najpierw wysyłąsz kod *100*# czyli wyświetlenie menu Orange a następnie wysyłasz pojedyncze cyfry z tego menu.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

adixm pisze:Jakim kodem USSD sprawdza sie obecnie stan bonusu w OFnK?Kiedys bylo *100*1*2# ale obecnie ten kod nie działa.
Zmienili ten kod, obecnie jest *101*01#
Krzysztof
ODPOWIEDZ