Nadajnik + Internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nadajnik + Internet
Witam. Mieszkam na ulicy Jagiellońskiej i znajduję się ok.200 metrów od nadajnika z Plusa UMTS2100 + jest jeszcze jeden o nazwie MOBYLAND LTE1800..pytałem się w CP czy to ich nadajnik to powiedzieli, że nie. Czy ten nadajnik może należeć do Plusa? Oto link: link Zamówiłem sobie modem Huawei E398 i nie wiem, z którego operatora wziąć internet..może doradziłby ktoś przez podgląd na mapę? z Cyfrowego Polsatu nie chce, bo umowa na 24 miesiące obowiązuje. Pozdrawiam i liczę na jakieś odpowiedzi 

- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Nadajnik + Internet
Plus jest Plusa a Mobyland to LTE które oferuje Plus i CP. Obydwie sieci mają ten sam zasięg, Którą wybierzesz to już od Ciebie zależy.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Skoro mieszkam 300 metrów od nadajnika, to dobrze będzie odbierał ten internet czy lepiej mieszkać gdzieś dalej?
bo ja się na tych sprawach nie znam. Nadajnik widzę przez okno.

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Powinien śmigać ale na prędkość wpływa wiele innych czynników Najważniejszy to obciążenie nadajnika czyli ile osób korzysta w danej chwili z nadajnika/internetuPietrekONY pisze:Skoro mieszkam 300 metrów od nadajnika, to dobrze będzie odbierał ten internet czy lepiej mieszkać gdzieś dalej?
- wojteks
- *** Administrator ***
To są mapy pozwoleń. Jeżeli na mapie CP/Plusa jesteś w zasięgu LTE to ta stacja pewnie działa.PietrekONY pisze:to dobrze będzie odbierał ten internet
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Jak byłem niedawno w Nysie to LTE całkiem ładnie śmigało. W okolicach rynku miałem ponad 27 mbps downloadu, i 9-11 mbps uploadu.
Jeśli nadajnik nie będzie zapchany to będzie śmigać.PietrekONY pisze:Skoro mieszkam 300 metrów od nadajnika, to dobrze będzie odbierał ten internet czy lepiej mieszkać gdzieś dalej?bo ja się na tych sprawach nie znam. Nadajnik widzę przez okno.