Nadajnik + Internet

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PietrekONY
Początkujący użytkownik forum

Nadajnik + Internet

Post autor: PietrekONY »

Witam. Mieszkam na ulicy Jagiellońskiej i znajduję się ok.200 metrów od nadajnika z Plusa UMTS2100 + jest jeszcze jeden o nazwie MOBYLAND LTE1800..pytałem się w CP czy to ich nadajnik to powiedzieli, że nie. Czy ten nadajnik może należeć do Plusa? Oto link: link Zamówiłem sobie modem Huawei E398 i nie wiem, z którego operatora wziąć internet..może doradziłby ktoś przez podgląd na mapę? z Cyfrowego Polsatu nie chce, bo umowa na 24 miesiące obowiązuje. Pozdrawiam i liczę na jakieś odpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Nadajnik + Internet

Post autor: wojteks »

Plus jest Plusa a Mobyland to LTE które oferuje Plus i CP. Obydwie sieci mają ten sam zasięg, Którą wybierzesz to już od Ciebie zależy.
Nie pomagam na PW!
PietrekONY
Początkujący użytkownik forum

Post autor: PietrekONY »

Skoro mieszkam 300 metrów od nadajnika, to dobrze będzie odbierał ten internet czy lepiej mieszkać gdzieś dalej? ;) bo ja się na tych sprawach nie znam. Nadajnik widzę przez okno.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

PietrekONY pisze:Skoro mieszkam 300 metrów od nadajnika, to dobrze będzie odbierał ten internet czy lepiej mieszkać gdzieś dalej?
Powinien śmigać ale na prędkość wpływa wiele innych czynników Najważniejszy to obciążenie nadajnika czyli ile osób korzysta w danej chwili z nadajnika/internetu
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

PietrekONY pisze:to dobrze będzie odbierał ten internet
To są mapy pozwoleń. Jeżeli na mapie CP/Plusa jesteś w zasięgu LTE to ta stacja pewnie działa.
Nie pomagam na PW!
Abramek
Użytkownik forum

Post autor: Abramek »

Jak byłem niedawno w Nysie to LTE całkiem ładnie śmigało. W okolicach rynku miałem ponad 27 mbps downloadu, i 9-11 mbps uploadu.
dexter18

Post autor: dexter18 »

PietrekONY pisze:Skoro mieszkam 300 metrów od nadajnika, to dobrze będzie odbierał ten internet czy lepiej mieszkać gdzieś dalej? ;) bo ja się na tych sprawach nie znam. Nadajnik widzę przez okno.
Jeśli nadajnik nie będzie zapchany to będzie śmigać.
ODPOWIEDZ