Blueconnect noc
Moderator: Moderatorzy
Blueconnect noc
Witam, umowę mam już od dłuższego czasu lecz dopiero teraz mam zasięg HSDPA. Mianowicie jeśli mam aktywną usługę to przed północą muszę się rozłączyć i po północy z powrotem połączyć by dopiero zacząć pobieranie ?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Blueconnect noc
Nie musisz się rozłączać ponieważ T-Mobile prawidłowo nalicza transfer dzienny i nocny.Nawet połączenie nawiązane przed rozpoczęciem darmowego czasu jest od północny naliczane jako nocne. Jeśli się nie rozłączysz przed 9:00 to i tak dane (pobrane-wysłane) po 9ej naliczone będą w limit dzienny.
jeśli chcesz mieć dane o zużytym transferze możesz pobrać i skonfigurować program NetWorx http://www.softperfect.com/products/networx/ , który bardzo dokładnie policzy ile zużyłeś w danym czasie(osobne dane w DZIEŃ i osobne dane w czasie NOCY).
jeśli chcesz mieć dane o zużytym transferze możesz pobrać i skonfigurować program NetWorx http://www.softperfect.com/products/networx/ , który bardzo dokładnie policzy ile zużyłeś w danym czasie(osobne dane w DZIEŃ i osobne dane w czasie NOCY).
Ostatnio zmieniony 2013-02-19, 18:15 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.
darekka
Dzięki za szybką odpowiedź, z tego co konsultant mówił, to muszę się rozłączyć
. Zaraz sobie program ściągnę i skonfiguruję.

-
Ciekawe podają informacje choć Ciebie jako klienta obowiązuje Regulamin tej Usługi a w nim(w aktualnej wersji i pewnie w obowiązującej w Twoim przypadku) brak takiego wymogu. Jak będą źle naliczać telefon lub email do BOK powinien szybko rozwiązać ewentualny problem.Grunt to nie dać sobie na głowę wejść-płacisz wymagasz prosta zasada.
Jak będą podskakiwać to poproś o przesłanie Regulaminu i wskazanie odpowiedniego zapisu=skruszeją choć nie słyszałem o problemach z naliczaniem.
Jak będą podskakiwać to poproś o przesłanie Regulaminu i wskazanie odpowiedniego zapisu=skruszeją choć nie słyszałem o problemach z naliczaniem.
darekka
-
- Guru bezprzewodowy
Z tym szybkim rozwiązaniem problemu przez BOK to przesadziłeś. Miałem problem ze złym naliczeniem transferu nocnego, BOK przyjął zgłoszenie i przekazał do działu technicznego. Potem oczekiwanie i nic, powtórne zgłoszenie. Nic to nie dało, konieczne jest zgłoszenie reklamacji do T-Mobile. Później długie oczekiwanie na odpowiedź, a limit cały czas wyczerpany. Tak minął miesiąc i rozpoczął się nowy okres rozliczeniowy. Z doświadczenia wiem, że takie reklamacje trwają w nieskończoność. Po drugiej stronie naprawdę brak osób do rzeczowej wymiany zdań. Lepiej nie mieć takich problemów.Ja na szczęście miałem taki przypadek jednokrotnie, okazało się , że system naliczania zawiódł.
- Pijo
Chcę się upewnić: sprawdzałeś to na własnej skórze?Nie musisz się rozłączać ponieważ T-Mobile prawidłowo nalicza transfer dzienny i nocny.Nawet połączenie nawiązane przed rozpoczęciem darmowego czasu jest od północny naliczane jako nocne. Jeśli się nie rozłączysz przed 9:00 to i tak dane (pobrane-wysłane) po 9ej naliczone będą w limit dzienny.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
TNI też ma taką funkcjędarekka pisze:program NetWorx
Ja dla pewności włączam internet i pobieranie 10 minut po rozpoczęciu " darmowego neta"
Ostatnio zmieniony 2013-02-19, 19:44 przez Andrzejz78, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli lepiej rozłączyć się przed północą i 5 minut po podłączyć ponownie i można śmiało pobierać ?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-02-19, 20:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ja mam podłączony modem do routera i kabelek do laptopa.Andrzejz78 pisze:TNI też ma taką funkcję
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-02-19, 20:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-02-19, 20:20 przez dexter18, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Panowie na obecnym etapie rozwoju sieci mobilnych problemy z rozliczaniem dziennego i nocnego transferu występują jedynie w sporadycznych przypadkach i po interwencji u operatora zostają rozwiązane. Dodatkowo w sprawach kiedy operator wciska nam ciemnotę mamy na naszą korzyść Regulamin Usług w , którym jak dotąd nie zauważyłem wymogu rozłączania połączenia aby transfer nocny był uwzględniony.
Ja w swoim przypadku jak dotąd nie miałem problemów z prawidłowym rozliczaniu transferu w sieci Orange, T-Mobile i Plus(jedynie nie miałem Playa)- połączenia nawiązane przed godzinami obowiązywania Nocnego Transferu jak i go przekraczające były poprawnie rozliczane.
Może się zdarzyć, że gdzieś, kiedyś i u kogoś będzie z tym problem ale mamy bilingi online,liczniki programowe(TopNetInfo,NetWorx i inne) aby to w porę zauważyć i zgłosić operatorowi do poprawy(ewentualnie reklamacje).
Ja w swoim przypadku jak dotąd nie miałem problemów z prawidłowym rozliczaniu transferu w sieci Orange, T-Mobile i Plus(jedynie nie miałem Playa)- połączenia nawiązane przed godzinami obowiązywania Nocnego Transferu jak i go przekraczające były poprawnie rozliczane.
Może się zdarzyć, że gdzieś, kiedyś i u kogoś będzie z tym problem ale mamy bilingi online,liczniki programowe(TopNetInfo,NetWorx i inne) aby to w porę zauważyć i zgłosić operatorowi do poprawy(ewentualnie reklamacje).
darekka
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Potwierdzam. Nie trzeba się rozłączać o północy, żeby wszystko było prawidłowo naliczane. Mam router, którego nie wyłączam. Najwyżej sam się wyłączy bo się przegrzeje. 
Czasem, bardzo rzadko połączenie się zamuli koło północy. Zdarzyło mi się to może dwa, trzy razy w ciągu 2 miesięcy. Raz się rozłączyłem i połączyłem ponownie, a tak chwilę muli i się "odtyka".

Czasem, bardzo rzadko połączenie się zamuli koło północy. Zdarzyło mi się to może dwa, trzy razy w ciągu 2 miesięcy. Raz się rozłączyłem i połączyłem ponownie, a tak chwilę muli i się "odtyka".
Nie rozłączałem nic. Od północy do 9 na styk zmieściłem się w czasie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli jak rozumiem działa wszystko poprawnie? 

Tak. Nie miałem zamulenia żadnego sieci
. Wszystko działa na 5
.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli można potwierdzić, że system T-Mobile rozlicza prawidłowo ogólnie.
Jak najbardziej prawidłowo
. Żadnych zacięć. Jest ok. A troszkę nie na temat. W maju kończy się umowa ale mój tato na którego nr jest zarejestrowany, chcą dać 20 GB w cenie 59,90 lecz dla stałych klientów 49,90. Czy opłaca się z nimi negocjować u blueconnect noc za free ?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie wiem czy ci dadzą BC noc za free. Przyznam się, że wątpię. Praktycznie BC noc wychodzi cię za free jak weźmiesz pod uwagę abonament przed i po obniżce.
Szczerz opłaca się kolega, płaci 49 zł za 15 GB i 50 GB w nocy, w Iplus. Opłaca się nawet wziąć 20 GB na dzień i free w nocy nawet może się zniżkę wynegocjuje 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mam opcję bez modemu. W sumie 20 GB na 12 miesięcy, 59,90 zł + 9,08 zł BC noc. W sumie 68,98 zł.
Dobra cena za to wszystko mając na uwadze brak limitu prędkości (jak np. ma Play) czy limitu w nocy (jak wspominany CP/Plus).
Dobra cena za to wszystko mając na uwadze brak limitu prędkości (jak np. ma Play) czy limitu w nocy (jak wspominany CP/Plus).
-
- Guru bezprzewodowy
Mógłbyś dopytać się, czy 49,90zł to jest obniżone w ramach Super Zestawu (inne aktywacje w T-Mobile), czy po prostu taka taryfa?dexter18 pisze: chcą dać 20 GB w cenie 59,90 lecz dla stałych klientów 49,90.
Akurat tą ofertę można mieć za 29,95złdexter18 pisze:kolega, płaci 49 zł za 15 GB i 50 GB w nocy, w Iplus
Marens, to obniżka ponieważ, w trakcie rozmowy konsultant widział, że na mojego tatę jest zarejestrowane 3 numery albo 4
. I chcą dać obniżkę taką bo sprzęt mam.

-
- Guru bezprzewodowy
Czyli to jest Super Zestaw: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... taw?link=1dexter18 pisze:na mojego tatę jest zarejestrowane 3 numery albo 4
Maksimum zawsze można uzyskać dzwoniąc do SUK.dexter18 pisze:Czy opłaca się z nimi negocjować u blueconnect noc za free ?
Dzwonisz 602900 łączysz się z dowolnym konsultantem i prosisz o przełączenie do działu utrzymania klienta. Przeważnie nie robią problemów z przełączeniem. Tam spróbuj negocjować, choć nie wiem czy się uda zgarnąć blueconnect noc. Generalnie jak na T-Mobile to jest dosyć dobra oferta.