Netia WiMax

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maniek1109
Początkujący użytkownik forum

Netia WiMax

Post autor: maniek1109 »

Witam wszystkich mam problem internet mam z Netii Wimax na komp.stacjonarnym ,aby uruchomić neta na pulpicie kilikałem na ikone Net24 i połącz łączył się bez problemu wszysko było ok. Zakupiłem router TP-LINK TL-WR340G router skonfigórowałem prawidłowo internet po WiFi jest a na komp.stacj.klikając na ikone Net24.brak połącznie ,ale na drugim połączeniu lokalnym 4 internet niby jest ale przeglądarki nie można otworzyc .Proszę o wskazówki co może być za przyczyna !
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Netia WiMax

Post autor: Jo_gurt »

maniek1109 pisze:na komp.stacj.klikając na ikone Net24.brak połącznie
O tym zapomnij.
maniek1109 pisze:ale na drugim połączeniu lokalnym 4 internet niby jest
Czyli?
maniek1109 pisze:przeglądarki nie można otworzyc
Jeśli się przeglądarka nie otwiera to jest problem z przeglądarką a nie dostępem do internetu.
maniek1109

Jeżeli z przeglądarką jest problem to dlaczego bez rutera działa poprawnie
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

A jesteś pewny, że przeglądarka się nie otwiera czy po prostu nie wyświetla stron?
maniek1109

po kliknięciu na ikonę przeglądarki pojawia sie taka info.Program Internet nie może wyświetlić witryny sieci Web Przepraszm to znaczy okno przeglądarki się otwiera i pojawia ta informacja czyli stron nie otwiera

[ Dodano: 2013-02-28, 10:40 ]
Dodam jeszcze że Skype też się nie łączy jeszcze raz sprawdzałem połącznie internetu to jest w/g Właściwośi Połączenia Lokalnego pakiety wysyłąne są cały czas a odebranych jest niewiele czytam na forach internetowy wiekszość twierdzi żeby ustwić ręcznie DNS ale to nic nie pomaga !Co robić ?
ODPOWIEDZ