ZTE MF112 aero2

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
barteck
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF112 aero2

Post autor: barteck »

witam

dostałem za free modem z angielskiej trójki ZTE MF112 i chce odpalic na nim aero2 ale wyczytałem ze jest on niekompatybilny z tym modemem czy jest mozliwosc wymiany w nim firmware czy jakis upgrade zeby ryszylo aero? czy poprostu dac sobie spokoj i poszukac inny modem

pzdr
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: ZTE MF112 aero2

Post autor: YaHooo »

barteck pisze:wyczytałem ze jest on niekompatybilny z tym modemem czy jest mozliwosc wymiany w nim firmware czy jakis upgrade zeby ryszylo aero?
Z tego co mi udało się znaleźć w internecie to obsługuje on 3G tylko na 2100MHz, a Aero2 wymaga aby modem posiadał 3G na 900MHz i do tego był 12 kategorii. Zatem ten modem w ogóle się nie nadaje. A zmiana firmware nic nie pomoże.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: ZTE MF112 aero2

Post autor: jakubd »

Są wersje zgodne i niezgodne, ale akurat wersja z "3" UK jest niezgodna. W zasadzie ten modem na liście zgodności z Aero2 wisi od bardzo dawna, stąd troszkę dziwią mnie pytania o te modemy pojawiające się tu i ówdzie.
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawie ... dowie.html
ODPOWIEDZ