Komputer posiadam stacjonarny, Windows 7 64bit, 8GB RAM, Intel i5 3GHz, GeForce GTX 560Ti (nie wiem czy to potrzebne, ale wolę napisać)
Moderator: Moderatorzy
Awarie zdarzają się wszędzie Na twoim miejscu jeszcze bym trochę poczekał i jak nic się nie zmieni to interweniował najpierw w BOKdezerter69 pisze: ale może nadajnik jest uszkodzony
Nie koniecznie. Wystarczy słaby zasięg, a to nie jest równoznaczne z dużą odległością od stacji. I jeszcze modem może się nagrzewać w przypadku dużego transferu.Gasol pisze:Nagrzewanie świadczy między innymi o tym, że stacja bazowa jest daleko i modem musi wypromieniować więcej energii by sygnał tam dotarł.
A mój prawie w "bezruchu" i jest dobrze ciepły Nadajnik 2,4km sygnał 100%Gasol pisze:jak pracuje w trudnych warunkach, to mocniej się grzeje
po pierwsze, musi obsługiwać Twój modem, to było moje pierwsze kryteriumgodles pisze:panowie a jak dobierać router?
bez routera w porywach do 33Mb/s, przez Sapido do 10Mb/s, a nawet niżejpatryk7588 pisze:Jak bardzo przycina Ci LTE ten Sapido 1842?
prosto: rozgałęziacz portu USB, podłączasz do jednego portu USB w komputerze a w urządzeniu masz np 4 porty i możesz podłączyć zamiast jednego to 4 urządzenia USBgodles pisze:co to jest hub?
kmy pisze:prosto: rozgałęziacz portu USB, podłączasz do jednego portu USB w komputerze a w urządzeniu masz np 4 porty i możesz podłączyć zamiast jednego to 4 urządzenia USB
Softwarowy reset przebiega bez wylaczania zasilania. Nie znam routera ktory by resetowal sprzet potpiety do usb hardwarewo - znaczy wylaczajac z pradu.Gasol pisze:gdyby router nie zdołał zresetować modemu softwarowo?